U dvorištu napravila kafanu za muža: Nisam mogla da ga zadržim kod kuće

Ponekad nema ništa bolje nego dugačak, naporan dan, okončati u kafani, ćaskajući sa drugarima, s hladnim pivom u ruci. Neki su pak, previše puta ostali predugo, s kojim pićem previše.

Tako i Britanac Pol Taper, inžinjer iz Devona. Oduvijek je volio da odlazi u lokalnu kafanu, ali je njegova supruga Džejn (48) smatrala je da tamo provodi previše vremena pa mu je pab izgradila u dvorištu porodične kuće. Nazvala ga je "The Doghouse Inn".

Ova majka troje djece i medicinska sestra po struci, osim što voli da vidi supruga bliže kući, kaže da će u vlastitom pabu organizovati i zabave za prijatelje i porodicu.

"Moj suprug Pol je oduvijek volio svako malo da skokne u lokalnu kafanu i nikako nisam mogla da ga zadržim kod kuće. I tako, razmišljala sam i došla do ideje da sagradim vlastitu kafanu u dvorištu. Kada me pitaju gdje mi je suprug, kažem im 'u kućici za pse' (Što je izraz koji se koristi za nekog ko nije bio dobar ili je u kazni)", ispričala je ona.

Otkrila je i koliko ju je to koštalo. Najskuplje je bilo izravnati dvorište i to je bilo 15.000 funti, a početna gradnja kabine koštala je oko 2.700 funti.

"Što se tiče uređenja, pokušala sam to da uradim što jeftinije koristeći se društvenim mrežama i preprodavcima", rekla je Džejn i dodala da nije mogla da odoli pa je nabavila i crkvenu klupu za sjedenje i igricu "Spejs invejders" za još 650 funti, kako bi pab izgledao autentično.

Vlastitim pabom nije oduševljen samo Džejnin suprug, već i djeca - Tom (31), Loren (24) i Džek (26), koji kažu da će dugoročno uštedjeti novac na alkoholu jer će se družiti u  sopstvenom pubu.

"I Pol će dovoditi svoje društvo. Čini se da ćemo uvijek biti zauzeti", rekla je Džejn i dodala da i dalje sitnicama ukrašava pab, kada naiđe na nešto zgodno

" Volim da boravim tamo i s veseljem bih mnoge noći provodila u našem pabu", zaključila je Džejn, prenosi "Telegraf.rs".

Izvor: Nezavisne novine