Djevojka prešla pola svijeta da bi popila pivo u pabu u kom je rođena

Tinejdžerka iz Velike Britanije Izobel Kejsi proputovala je 7.500 kilometara da bi, kao punoljetna osoba svoje prvo pivo popila u pabu u kojem je neočekivano rođena prije 18 godina.

Njena majka Nikola rodila je 14. februara 2002. u Hartford Mill pabu u Vajtonu, nedaleko od Kembridža. Porodica se 2006. preselila u Vankuver, ali obećali su da će se vratiti kako bi proslavili ćerkino punoljetstvo, piše BBC.

“Popiće pintu (malo više od pola litra) Greene King IPA piva, jer je to dio našeg nasleđa”, kazao je Izobelin otac Nil.

Njegova supruga, tada medicinska sestra u obližnjoj bolnici “Papworth”, osjetila je snažne kontrakcije dok je pila kafu u pabu s prijateljima.

Kada je stigao Nil, krenuli su prema bolnici, ali Nikoli je na parkingu pukao vodenjak, pa se vratila u pab i tamo rodila Izobel, zbog čega su kasnije odlučili da će njihova ćerka prvu pintu piva popiti upravo u tom engleskom lokalu.

“Oduvijek sam vjerovao u engleski i evropski način vaspitanja mladih kada je riječ o bezbjednom konzumiranju alkohola”, rekao je Nil, koji je i sam bio naučnik u kliničkoj bolnici “Papworth”.

Mlada Izobel, koja se nada da će iduće godine u Britaniji upisati studije biologije, kazala je da je bila jako uzbuđena što se vratila na mjesto gdje je rođena i da je “priča o njenom ‘cool’ djetinjstvu u Engleskoj postala svojevrstan zaštitni znak njenih žurki u Kanadi”.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković