Zašto je ćutanje žene opasnije od njenih riječi

Ne bojte se konflikta. Bojte se dana kada ona prestane da pokušava. Jer kada se žena zaustavi, to znači da se više ne plaši da ode.

Žene govore jezikom emocija. To je zapravo taj način zahvaljujući kojem se mogu otvariti i biti svoje sa svojim partnerima.

​One ne vjeruju onima koji kriju i stide se svojih osjećanja, jer one same preferiraju da ne kriju ono što osjećaju.

Dragi nuškarci, shvatite ovo: kada žena započne konflikt i obaspe vas primjedbama, to ne znači da su odnosi došli do kraja. Ona brine o partneru, samo se plaši da ga izgubi.

Ne treba da brinete, jer je neko spreman da se bori do kraja za vašu vezu. Ne plašite se, čak i kada ste oboje zaglavljeni u neslaganjima. Treba učiniti sve što je moguće za smirenje, a zatim doći do razumnog kompromisa. I što je još važnije, treba cijeniti svoju sreću: jer imate nešto vrijedno zbog čega se treba boriti.

Ne uzimajte partnera zdravo za gotovo, ali nemojte ni paničiti kada se suočite sa problemima. Cijenite to da je vaša druga polovina spemna da vam se otvori. Ona zaslužuje poštovanje za svoju odlučnost da sve popravi i spasi vašu ljubav.

Bijes i strah su takođe emocije. Veoma moćne. Ponekad govore mnogo više od ljubavi.

Vjerovali ili ne, ne treba da brinete kada ona započne “borbu”. Zato što je sve to zbog ljubavi.

Konflikti su normalan dio odnosa. Ako vam neko kaže da nikada ne razjašnjava odnose sa svojim partnerom, on vas obmanjuje.

Neslaganje je dio našeg života. Na kraju, svi smo emocionalni, sa različitim ukusima i beskrajnim kombinacijama jedinstvenih karakteristika.

Kada je riječ o odnosima, konflikti u razumnim granicama su ono što nam pomaže da se otvorimo jedni drugima. Pomažu nam da saznamo više o sebi i našem partneru. Oni nam pomažu da brinemo, prihvatimo ili promijenimo ono što nam se ne sviđa. Pomažu nam da rastemo.

Zato razmislite o tome šta se stvarno dešava sa vašom vezom, ako ona …

… iznenada zaćuti.

… prestane da pokušava.

… više se ne raspravlja s vama.

… prestane da razgovara sa vama.

… nema više suza.

Brinite kada njeno ćutanje postane jače od riječi.

Jer kada žena zaćuti, ona prestaje da se bori za vas. Odlučila je da se zaustavi. Vi više ne vrijedite ni jedne njene emocije.

Kada žena zaćuti, očigledno je da se plamen koji je gorio u njenom srcu ugasio. Njeno srce koje je nekada voljelo je postalo hladno i pretvorilo se u kristal leda.

Kada žena voli, spremna je da se bori do samog kraja. Ona ulaže svoje srce, svu svoju energiju u ispravljanje situacije.

A kada zaćuti, znajte: nema povratka.

Ćutanje žene znači da se zaustavila. Spremna je da vas pusti. Nijeste više vrijedni njenih napora.

Imajte u vidu da emocija i iskrenost znače mnogo ženama.

Zato se ne plašite svojih emocionalnih erupcija. Ne bojte se konflikata. Bojte se dana kada ona prestane da pokušava.

Bojte se njenog ćutanja. Tog trenutaka kada pokušate da je “pecnete” a ona ne reaguje. Jer kada se žena zaustavi, to znači da se više ne plaši da ode.

Izvor i foto:CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić