"Ne bih popila vodu ni da mi život zavisi od toga": Upoznajte baku koja već 64 godine pije samo PEPSI

Ne želim ništa drugo i ne bih popila vodu ni da mi život zavisi od toga. Ne pijem ni čaj ni kafu, priča baka Jackie Page (77) koja je jednostavno luda za Pepsijem.

Ona već 64 godine, otkako ga je prvi put probala 1954. godine, ne pije ništa drugo i kaže kako je uvijek bila mršava, bez obzira što je, kroz godine, u sebe unijela ekvivalent tri miliona kockica šećera.

- Ne bih to nazvala zavisnošću. To je samo nešto što mi se sviđa i ne mogu sebi pomoći ako ne volim ništa drugo - kaže Jackie, inače majka četvoro djece i domaćica.

Osim što isključivo pije samo Pepsi, Jackie je izbirljiva i oko ambalaže. Naime, neće ga popiti iz boce, već samo iz limenke. Njena ljubav prema tom gaziranom piću rezultirala je s kupljenih otprilike 93.000 limenki soka kroz godine, piše The Mirror.

Sve je počelo kada je bila u svojim tinejdžerskim godinama.

- Ne volim ni vodu ni mlijeko. Moja mama je stalno govorila 'pa moraš nešto popiti' i uglavnom bi mi dala limunadu ili sok od višnje - priča Jackie. No, do kad nije probala Pepsi nije htjela piti ništa. Sokove koje joj je majka davala popila bi "bez uživanja", kaže.

Otkrila je kako je jedini put kad ga nije pila je kada je rađala svoju djecu. Ali, kasnije kada je išla u bolnicu na neke operacije, medicinske sestre su joj čak stavljale limenke Pepsija u frižider, a djeca bi joj nosila zalihe kako ne bi dehidrirala.

Kada joj velika porodica od 11 unuka i osam praunuka dolazi u posjetu, svi već znaju da se bakine limenke Pepsija - ne diraju.

Izvor:Kolektiv.me