VJEROVALI ILI NE: Holanđanin hoće da promijeni datum rođenja, želi da bude 20 godina mlađi

Ratelband se poziva na to da je diskriminisan zbog svojih godina, i da to utiče na njegove šanse za zapošljenje, kao i njegovom uspjehu u nalaženju osoba sa kojima bi mogao da se upozna preko aplikacije Tinder.

Guru iz Holandije je počeo pravnu bitku da zakonski i legalno promijeni svoje godine i tako poboljša svoje šanse u svakodnevnom životu.

Emil Ratelband, koji sada ima 69 godina, želi da promijeni datum svog rođenja, 11. mart 1949 u 11.mart 1969, upoređujući tu promjenu sa promjenama transrodnih osoba."Živimo u vremenu kada možemo da mijenjamo svoja imena isvoj pol. Zašto ne bismo mogli da odredimo sami svoje godine", rekao je on.

Lokalni sud u istočnom Arnhemu treba da ispita slučaj u sljedećih par nedjelja, prenosi BBC.

Iz suda su kazali da su skeptični po pitanju ovog slučaja, ubijeđeni da ne postoji zakonski mehanizam koji bi osobi dozvolio da promijeni datum svog rođenja.

Ali Ratelband se poziva na to da je diskriminisan zbog svojih godina, i da to utiče na njegove šanse za zapošljenje, kao i njegovom uspjehu u nalaženju osoba sa kojima bi mogao da se upozna preko aplikacije Tinder.

"Kada imam 69 godina, ja sam ograničen.  Da imam 49, onda bih mogao da kupim novu kuću, vozio bih drugo auto. Mogao bih više da radim", rekao je on.

Izvor: Kolektiv.me