Izložba Kaltrine Hoti 15. juna u Bijelom Polju

Umjetnička izložba „Očekivanje nemogućeg“, autorke Kaltrine Hoti, biće otvorena 15. juna, u 19 časova, u Kući Rista Ratkovića.

Izložbu organizuju JU Ratkovićeve večeri poezije i Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, a otvoriće je profesor filozofije, Esko Muratović.

Kako je saopšteno, ljubitelji umjetnosti izložbu će moći da pogledaju i tokom trajanja IX Regionalnog festivala fantastične književnosti RFESTICON, koji će se u Bijelom Polju održati od 24. do 27. juna.

Kaltrina Hoti rođena je u Plavu 1970. godine.   Osnovnu školu završila je u Prištini, gdje je upisala i srednju medicinsku školu. Još prije završetka prve godine, sa roditeljima odlazi u Ameriku. Prvo žive u Nju Jorku, a potom se sele u Teksas.

Slikarstvo je završila u Zapadnom umjetničkom studiju, u klasi profesora Chuucka DeHaana, sa kojim je objavila knjigu Western Coloring Book.

Samostalno je izlagala u Teksasu, Floridi i New Yorku, San Antoniju, Konektikatu, Prištini, Kumanovu i Plavu.

Osim slikarstva, bavi se i poezijom.

Nakon 32 godina života u Americi, vratila se u domovinu, u selo Hote kod Plava, gdje je otvorila galeriju i nastavila svoj umjetnički život.

Izvor i foto: JU Ratkovićeve večeri poezije