Kreativni radovi djece i mladih sa smetnjama u razvoju izloženi u “Oazi”

Izložba kreativnih radova djece i mladih sa smetnjama u razvoju otvorena je danas u prostorijama Udruženja “Oaza”.

Radovi su nastali u okviru online radionica organizovanih tokom pandemije korona virusa, a najljepši su se našli i u katalogu, koji je objavljen uz podršku Caritasa iz Bara.

“S obzirom da  djeca i mladi sa smetnjama u razvoju, kao i sve osobe sa invaliditetom, pripadaju rizičnoj grupi, morali smo biti jako oprezni kako bi sačuvali zdravlje naših korisnika, te smo morali zatvoriti ‘Oazu’. Ipak, u cilju prevencije socijalne isključenosti  u uslovima covid pandemije, došli smo na ideju da pokrenemo online radionice, a u tome nas je podržao Caritas iz Bara i to kroz projekat „SOCIETIES 2 - Podrška organizacija civilnog društva u osnaživanju tehničkih vještina, uključivanju osoba s invaliditetom i EU standardima na zapadnom Balkanu”, saopštila je sekretarka Udruženja djece i mladih sa smetnjama u razvoju “Oaza”.

Hekalo je istakla da su na taj način željeli da pruže podršku djeci i mladima sa smetnjama, a radionice su vodile psihološkinja Enisa Beganović i saradnica Enesa Beganović.

“Veliku zahvalnost dugujemo i roditeljima, koji su pružali pomoć svojoj djeci i pomogli im da završe radove koje smo danas izložili, a sav neophodan materijal smo im dostavljali na kućnu adresu”, dodala je sekretarka “Oaze” i zahvalila Opštini Bijelo Polje na pomoći koju im kontinuirano pruža.

Predsjednica SO Bijelo Polje, Nemša Omerhodžić, zajedno sa saradnicima, prisustvovala je otvaranju izložbe i istakla da je impresionirana  kreativnošću djece i mladih sa smetnjama u razvoju.

“Zaista smo ponosni na svu djecu i mlade koji su učestvovali u izradi ovih radova i proizvoda. Iskreno vjerujem da su prebrodili onaj najteži period korone, te da će se uskoro vratiti u ‘Oazu’, jer je ovo za njih drugi dom”, kazala je Omerhodžić.

Autorka i foto: Sanja Dulović