Zlatne džudistkinje: Iris i Katarina nižu nove uspjehe (video)

Iako još uvijek djevojčice, Iris Dizdarević i Katarina Milićević, ostvaraju vrhunske rezultate i jedne su od najvećih nada bjelopoljskog džudoa.

Uz pomoć iskusnog trenera Vladana Milićević, talentovane djevojčice nižu uspjehe vrijedne divljenja, a već iza sebe imaju brojne medalje i odličja.

Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, džudistkinje Jedinstva, Iris i Katarina, kazale su da iza svakog velikog rezultata stoji predan rad i trud, te da je to jedini put do uspjeha.

“Džudo treniramo već nekoliko godina i svaki novi uspjeh i medalja su dodatan podsticaj i motiv da nastavimo vrijedno da radimo”, kazale su Iris i Katarina.

One su, zajedno sa Anjom i Helenom Milićević, proglašene za najbolje na turniru „Trofej Nikšića“, koji je nedavno pod 12. put održan u gradu pod Trebjesom.

Ova zlatna četvorka osvojila je pehar za najuspješniju ekipu u kategoriji starijih pionirki, a ovaj rezultat nije iznenadio ni Katarinu i Iris.

“Pripemale smo se jako dugo za ovo takmičenje, tako da smo puno i očekivale. Zaista smo jako srećne i ponosne, kao i svi u klubu”, navele su one.

Za mjesec dana očekuje ih takmičenje i na Cetinju, te ovih dana još intezivnije treniraju.

“Vjerujemo da opet možemo biti među najboljima”, poručile su Iris i Katarina.

Iris Dizdarević je tri puta za redom bila i prvakinja Crne Gore u džudou u svojoj kategroiji, te je to ono na šta je i najponosnija, a zlatne medalje sa državnog prvenstva najdraže su i Katarina Milićević.

Ipak, na tome se ne zaustavljaju, te poručuju da će nastaviti ovim putem uz želju da osvoje nove medalje.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić