Skupština usvojila predlog Odluke o izmjeni Odluke o budžetu Opštine za ovu godinu

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su danas sa 19 glasova ZA i 10 protiv, Predlog  odluke o izmjeni Odluke o budžetu Opštine Bijelo Polje za 2023. godinu.

Razlog za predloganje ove odluke, kako je  obrazložila  sekretarka Sekretarijata za finansije Alida Nuhodžić, jeste izmjena Odluke o organizaciji i načinu rada lokalne uprave.

“S obzirom na to da je izvršena unutrašnja reorganizacija pojedinih organizacionih jedinica, samim tim je bilo neophodno izvršiti preraspodjelu budžetski pozicija između njih -tzv. tehnički rebalans. Budžet Opštine za 2023.godinu je bio planiran u iznosu od 16.113.000,00. Rebalansom, odnosno odlukom o izmjenama  i dopunama Odluke o budžetu za 2023.godinu,  budžet planiramo  u istom iznosu od 16.113. 000.00 eura. Ukupni primici u iznosu od 16.113.000,00 su raspoređeni na tekuću budžetsku potrošnju u iznosu od 9.826.800,80  i otplatu duga 2.563.199,20 eura. Ključne cifre u budžetu nijesu mijenjane,već je samo urađena  nova preraspodjela u okviru budžetskih jedinica, a koja je bila neophodna zbog nove organizacione strukture. Sredstva koja su bila opredijeljena Odlukom  o budžetu za 2023.godinu za Službu za zajedničke poslove su raspoređena na Službu za zajedničke poslove i  Upravu  za logistiku, zaštitu i održavanje. Preraspodjela sredstava je izvršena shodno obimu,vrsti i složenosti poslova koje obavljaju. Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj je podijeljen na Sekretarijat za preduzetništvo i Sekretarijat za poljoprivredu, pa se nacrtom Odluke o izmjenama  i dopunama odluke o budžetuza 2023.godinu,  ta se sredstva raspoređuju na ova dva sekretarijata” istakla je  Nuhodžić. Ona je dodala da na predloženu odluku Ministarstvo za finasije nije imalo primjedbi.

Nakon usvajanja ove tačke dnevnog reda, Skupština je prekinula rad a nastavak sedme sjednice zakazan je za srijedu 29.mart u 10 časova.

Odbornicima je ostalo da  se izjasne o predlozima odluka  zaradama lokalnih službenika i namještenika, zaradama lokalnih funkcionera, predlogu Odluke o ostavljanju van snage Odluke o kriterijumima i načinu određivanja dodatka na zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, zatim izvještaju  o realizaciji Programa rada Skupštine Opštine za 2022. godinu,  radu predsjednika Opštine i ostvarivanju funkcija lokalne samouprave za 2022. godinu, izvještaju o radu i finansijskom  izvještaju  za prošlu godinu javnih ustanova Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović-Strunjo”,“Ratkovićeve večeri poezije”, Muzej Bijelo Polje, “Centar za sport i rekreaciju” i  Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”. Takođe, na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja biće i Program rada Turističke organizacije Bijelo Polje sa finansijskim planom za 2023. godinu, izvještaji o radu i finansijski izvještaj za 2022. godin DOO“Komunalno-Lim”i DOO “Parking – servis”, a biće i razmatrane informacije o stanju primarne  i  sekundarne zdravstvene zaštite, kao i bezbjednosti  na teritoriji  naše opštine. Na dnevnom redu naći će se predlozi Odluka iz imovinsko pravne oblasti, izbor, imenovanja i razrješenja.

Sa dnevnog reda ovog skupštinskog zasjedanja povučena je tačka – Izvještaj o radu i finansijski izvještaj vršioca komunalne djelatnosti DOO “Vodovod Bistrica” Bijelo Polje za 2022.godinu, zbog,  kako je obrazloženo,  nepotpune dokumentacije, a dopunjen je dvijema novim tačkama: Predlog Odluke za finansiranje gerontodomaćica za 2023.godnu i Izvještaj o realizaciji aktivnosti lokalnog plana o zaštititi biodiverziteta za period 2018- 2022.godina.

Autorka:Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE