Hemija za najmlađe

Učenici odjeljenja I-1 iz JU OŠ "Dušan Korać" sa učiteljicom Medinom Kajević juče su posjetili JU Srednju stručnu školu. U hemijskoj laboratoriji sa njima je realizovana radionica na temu "Šta je hemija?".

Posjetu je organizovao profesor hemije Nikola Simović, a učestvovala su 22 učenika.

Kako je naveo Simović posjeta je bila edukativnog karaktera i jako zanimljiva, gdje je učenicima pružena prilika da se na praktičan način upoznaju sa hemijom, hemijskim promjenama, hemijskim eksperimentima i uživaju  u čarima hemije. On je dodao da su djeca najviše interesovanja pokazala za  izvođenje eksperimenata gdje su iskazali veliko odušeljenje.

"Ovo je prva aktivnost koju realizujem sa učenicima ovog uzrasta i bili su moja najdraža publika. Učenici su aktivno učestvovali i bio sam oduševljen njihovom kreativnošću i radoznalošću. Ova radionica je samo jedna u nizu planiranih aktivnosti", kazao je profesor Simović .

"Veliko hvala profesoru Nikoli, koji je na veoma interesantan način, koristeći svoje iskustvo, probudio maštu i želju malih prvačića da učestvuju u izvođenju eksperimenata i izazvao oduševljenje u izvođenju istih", kazala je njihova učiteljica Medina Kajević.

U realizaciji aktivnosti učestvovale su profesorice Maida Idrizović i Katarina Veličković.

Izvor i foto :JU Srednja stručna škola