Jedna osoba preminula, 101 novi slučaj koronavirusa

U Crnoj Gori, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula je jedna osoba, a registrovan je 101 novi slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i dostavile rezultate za 673 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 33, Bara 13, Budve deset, Kotora i Tivta po sedam, Herceg Novog i Nikšića po šest, Pljevalja i Rožaja po četiri, Petnjice tri, Andrijevice, Bijelog Polja i sa Cetinja po dva, i po jedan iz Berana i Ulcinja.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za petak je iznosio 15,01 odsto.

“Tokom petka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom, kod pacijenta iz Bara od 89 godina”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.723.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 58 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 639.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 238.416.

U Podgorici je aktivno 241 slučaj koronavirusa, Baru 82, Budvi 58, Kotoru 46, Tivtu 40, Nikšiću 39, Herceg Novom 31, Rožajama 16, na Cetinju 14, u Pljevljima i Ulcinju po 11.

U Danilovgradu je aktivno devet slučajeva koronavirusa, Bijelom Polju osam, Beranama i Tuzima po sedam, Mojkovcu i Petnjici po pet, Andrijevici četiri, Kolašinu i Plužinama po dva i na Žabljaku jedan.

Izvor:mina