Registrovano 69 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 69 novih slučaja infekcije koronavirusom.

U tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje a završile analizu i dostavile rezultate za 577 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 29, Nikšića 14, sa Cetinja pet, iz Herceg Novog četiri, Budve, Danilovgrada i Pljevalja po tri, Bara, Kotora, Ulcinja i Tivta po dva.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za nedjelju iznosio je 11,96 odsto.

“Tokom nedjelje IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.782.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 88 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 1.114.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 280.557.

U Podgorici je aktivno 450 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 244, Baru 69, Kotoru 50, Budvi 45, Herceg Novom 43, na Cetinju 42, u Pljevljima 35, Tivtu 30, Danilovgradu 25, Bijelom Polju 21, Beranama 17.

U Ulcinju aktivno je devet slučajeva koronavirusa, Andrijevici sedam, Plužinama šest, Kolašinu pet, u Mojkovcu, Rožajama i na Žabljaku po tri, u Gusinju i Šavniku po dva, a u Petnjici, Plavu i Tuzima po jedan.

izvor:mina