Preminula jedna osoba, 68 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 68 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 702 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 23, Nikšića 15, Herceg Novog šest, Danilovgrada i Kotora po tri, iz Bara, Bijelog Polja, Kolašina, Pljevalja, Tivta, sa Cetinja i Žabljaka po dva.

U Beranama, Budvi, Mojkovcu i Tuzima registrovan je po jedan novi slučaj infekcije koronavirusom.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za utorak je iznosio 9,69 odsto.

“Tokom utorka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom. Preminuli je imao 83 godine, sa opštinom prebivališta u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.787.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 67 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 492.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 282.911.

U Podgorici je trenutno aktivno 229 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 68, Baru 34, Pljevljima 28, Herceg Novom 26, Budvi 19, u Kotoru i na Cetinju po 18, u Danilovgradu 16, Tivtu deset, Beranama sedam.

U Kolašinu je aktivno pet slučajeva zaraze koronavirusom, Bijelom Polju četiri, Tuzima tri, u Andrijevici i na Žabljaku po dva i Gusinju, Mojkovcu i Petnjici po jedan.

U Plavu, Plužinama, Rožajama, Šavniku i Ulcinju nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

izvor:mina