Visoka podrška članstvu priznanje pregovaračkoj strukturi

Šefovi radnih grupa za 33 poglavlja pregovora i njihovi timovi su okosnica procesa pregovora s EU, a priznanje za njihov kontinuirani rad dolazi i uvidu konsolidovane podrške građana članstvu od gotovo 74 posto, saopštila je glavna pregovaračica Zorka Kordić, na sastanku sa šefovima radnih grupa za pregovore.

„U narednom periodu nas očekuje fokusiraniji rad kroz mape puta za završna mjerila, unapređenje Programa pristupanja Crne Gore EU i afirmisanje revidirane Metodologije pregovora“, saopštila je glavna pregovaračica, Zorka Kordić, na sastanku sa šefovima radnih grupa za pregovore.

Kako je saopšteno iz Vlade, sastanak, u online formatu je održan s ciljem osvrta na održanu Međuvladinu konferenciju između Crne Gore i EU i razmatranja daljih koraka za implementaciju revidirane Metodologije, s akcentom na mjere rane integracije Crne Gore i prije sticanja punopravnog članstva u EU.

Kordić je zaključila da je potrebno dodatno raditi na vidljivosti pregovaračke strukture i lica koja su ključni nosioci ovog procesa.

Izvor: Rtcg