Koalicija "Zajedno!": Aktuelna i prethodna vlada u Žabljak nijesu uložile ni cent, mi ćemo pokrenuti njegov razvoj!

“Pokrenućemo novi investicioni ciklus od milijardu eura. Vratiti Aman da ulaže u Crnu Goru, dovesti nove investitore, smanjiti porez na profit pravnih lica na 9%. Uradićemo sve to kako bismo otvorili radna mjesta da možemo da realno povećavamo penzije i plate, da se posvetimo socijalno ranjivim kategorijama lica i da bez ikakve dileme nikada više ne bude narušen naš međunacionalni sklad, te da nikada više nikome ne padne na pamet da li crnogorska zastava, ovaj naš sveti crnogorski barjak istaći na crnogorskim institucijama nego će morati da se nađe na svakoj crnogorskoj instituciji, da se nađe na svakom mjestu gdje će morati da bude za poštovanje”, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” na juče održanoj tribini na Žabljaku.On je okupljenim simpatizerima liste koju predvodi kazao da je nedavno bio u posjeti Bjelasici i pogledao šta se dešava sa projektima koji su započeti u vijeme kada je ova koalicija činila vlast.

“Govorimo o skijalištima gdje je trebalo zaposliti nekoliko stotina ljudi. Razočarao sam se kao mlad čovjek, sve da isključimo politiku i političku subjektivnost kako se prethodna vlast u ove dvije i po godine odnosila prema onome što smo mi na sjeveru Crne Gore započeli. Umjesto ulaganja od 10 miliona eura, da privedemo namjeni i Đalovića pećinu i Cmiljaču, da odemo na Hajlu da vidimo šta se dešava u Kolašinu, mi tamo nemamo nijednog centa ulaganja, zamislite kad su ponijeli i elektromotore… Sve ovo je zločin prema sjeveru Crne Gore”, rekao je Živković.

Prisutnima se obratio i portparol SD i kandidat za poslanika Nikola Zirojević koji je Žabljačankama i Žabljačanima poželio uspješnu ljetnju turističku sezonu i potom upitao:

“Moramo da postavim pitanje da li imate dovoljno radne snage da ovu turističku sezonu izdržite i izgurate kako treba? Rekao bih da ne, i rekao bih da je odgovornost za to upravo na ovoj aktuelnoj, neodgovornoj državnoj vlasti koja nije dozvolila kako na sjeveru, tako ni na jugu da svi oni koji se bave turizmom onu radnu snagu koja im nedostaje dovedu iz drugih krajeva Evrope i svijeta”, kazao je Zirojević.

Saopštenje: Koalicija "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković"