Riješite se suve kože: Tri prirodne hidratantne kreme

Pretjerano suva koža može biti bilo gdje na tijelu, a to povećava rizik od razvoja ozbiljnijih stanja kože. Srećom, postoje neka prirodna rješenja koja će pomoći da se ubrza njen prirodni oporavak bez pribjegavanja sintetičkim proizvodima.

Preparati za suvu kožu

  1. Prirodna krema koja će pomoći ako imate suvu kožu

Ova prirodna krema za lice kombinuje korisna svojstva sastojaka kao što su avokado, bademovo ulje i vitamin E. Sadrži esencijalne masne kisjeline i antioksidante koji pomažu u obnavljanju prirodne vlage suve kože i povećavaju elastičnost.

Stalna upotreba kreme pomoći će omekšavanju kože i stvaranju zaštitne barijere protiv dejstva slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje.

Zgnječite pulpu pola avokada i pomiješajte je sa 2 kašike bademovog ulja i dvije kapsule vitamina E.

Nakon što dobijete homogenu pastu, nanesite je na prethodno očišćeno lice i ostavite 30 minuta.

Isperite toplom vodom, koristite ovaj lijek svako veče.

  1. Hidratantni balzam za suve usne

Nježna koža usana ima tendenciju da se isuši jer je izložena agresorima iz okoline, dehidraciji i hemikalijama. Ovaj jednostavan domaći balzam će obezbijediti hranljive materije poput esencijalnih masnih kisjelina i vitamina E za obnavljanje prirodne vlage, olakšavajući uklanjanje mrtvih ćelija kože.

Otopite 2 kašike kakao putera i pomiješajte ga sa 2 kašike ulja od oraha i 6 kapi ulja lavande. Sačekajte da se balzam stvrdne i nanosite ga dva puta dnevno.

  1. Prirodni balzam za suvu kožu ruku

Svojstva ove domaće kreme za ruke će eliminisati suvoću i pomoći u smanjenju staračkih pega koje se obično pojavljuju sa godinama.

Pomiješajte 1 kašiku ovsene kaše i istu količinu prirodnog jogurta sa 1 kašikom limunovog soka i 1 kašičicom bademovog ulja u činiji dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite ga na ruke i ostavite 15 minuta. Isperite toplom vodom. Koristite ovaj lijek tri puta nedeljno.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić