Otvoreni prelazi Jarinje i Brnjak, saobraćaj normalizovan

Granični prelazi Jarinje i Brnjak otvoreni su za kretanje građana i robe, saopštila je kosovska policija.Oni su kazali da su, na osnovu zvaničnih informacija dobijenih od policijskih uprava, kao i od Regionalne direkcije Sjeverna Mitrovica, uklonjene sve barikade koje su se nalazile na putevima u pravcu dva granična prelaza.

“Nakon uklanjanja barikada i oslobađanja puteva za saobraćaj, sada su oba granična prelaza otvorena za slobodan promet i kretanje svih građana i robe”, navela je kosovka policija, prenosi N1.

Kosovska policija sa policijskim jedinicama, kako su naveli, nastaviće da obavlja policijske zadatke i ovlašćenja u skladu sa zakonskim procedurama, u službi svih građana bez razlike.

Na sjeveru Kosova uklonjene su danas barikade sa svih puteva, kako bi se omogućio saobraćaj, ali prelazi Jarinje i Brnjak su do večeri i dalje bili zatvoreni.

Barikade su juče postavili Srbi uoči početka primene odluka Prištine o registarskim tablicama i ličnim dokumentima.

Nakon pritisaka iz međunarodne zajednice, Vlada Kosova je noćas pristala da odloži primjenu tih mjera za 30 dana.Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je da će mjere reciprociteta prestati da se primjenjuju, čim se uklone sve barikade.

Izvor:mina