U maju brojne sportske aktivnosti, već sjutra manifestacija „Žogarija“

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Centar za sport i rekreaciju nastavlja da radi na promociji zdravih stilova života i značaju fizičke aktivnosti, te će i u maju organizovati niz sportskih manifestacija i dešavanja, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor ove javne ustanove, Marko Maslovarić.

On je istakao da je akcenat na događajima koji su posvećeni djeci i mladima, kako bi se što veći broj njih aktivirao i uključio u sva sportska dešavanja.

Prvi sportski izazov, kako je najavio Maslovarić, biće organizovan već sjutra, kada će na trgu biti održana manifestacija „Žogarija“.

„Ovu manifestaciju organizujemo u saradnji sa našim prijateljima iz Slovenije, tako da nam je velika čast što ćemo biti  domaćini ovog međunarodnog sportskog  događaja, koji će se, osim u Bijelom Polju, održati i u Baru i Podgorici“, saopštio je direktor Centra za sport i rekreaciju, dodajući da ovakvi događaji ne samo što ističu značaj fizičke aktivnosti za pravilan psiho-fizički razvoj djece, već su važni i za razvijanje takmičarskog duha, te promociju jednakosti svih u zajednici kroz igru i zabavu.

Već narednog petka, 13. maja, u Bijelom Polju će se održati i sajam sporta.

„To je zapravo odložena proslava Dana reprezentacije, koji se shodno Zakonu o sportu  obilježava 10. marta, ali zbog loših vremenskih uslova nijesmo bili u prilici da ga obilježimo tada. Zato ćemo sledećeg petka na gradskom trugu okupiti oko 15 klubova iz Bijelog Polja, zajedno sa školama koje su učestvovale u ligi Super đak, tako da će to biti još jedna sajajna prilika da pokažemo da Bijelo Polje  jeste grad sporta“, naglasio je Maslovarić.

Najavio je i da će povodom Dana nezavisnosti, 21. maja, biti organizovana i trka „Istrči i pokreni se“.

„Prijave su  aktivne i očekujemo uzbudljiv sportski događaj  sa širokom lepezom trka. Nadamo se da će odziv sugrađana biti veliki, a s obzirom da je akcenata na dječijom sportu, organizovaćemo i  ’Trku snova’, pa pozivam djecu Bijelog Polja da se prijave. Naravno, planirana je i  ’Trka zadovoljstva’ u kojoj mogu baš svi učestvovati, pa vjerujem da će interesovanje biti odlično, da ćemo svi istrčati trku, da ćemo izaći na ulicu, ostaviti telefone i zajedno uživati u ovom sportskom događaju“, poručio je Maslovarić.

Zainteresovani se mogu prijaviti i putem QR koda:

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Centar za sport i rekreaciju