Manifestacija ”Ponovo radi bioskop: Savremeni crnogorski film 2017-2023” u aprilu u Bijelom Polju

U  okviru manifestacije ''Ponovo radi bioskop: Savremeni crnogorski film 2017-2023.'', koju organizuju Filmski centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka, u partnerstvu sa digitalizovanim bioskopima i centrima za kulturu, ljubitelji sedme umjetnosti u Bijelom Polju će u aprilu biti u prilici da gledaju dugometražne i kratkometražne igrane, dokumentarne, animirane filmove, kao i koprodukcijske projekte, koje je Filmski centar Crne Gore posredstvom različitih konkursa podržao od 2017. do 2023. godine.

Projekcije će u Bijelom Polju biti organizovane svakog četvrtka, od 19 sati, u  bioskopu Centra za kulturu, a program će biti otvoren 4. aprila projekcijom filma  ''Grudi'', u režiji Marije Perović. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Cilj manifestacije  je promocija crnogorske kinematografije, uvezivanje institucija kulture, decentralizacija kulture i razvijanje publike, kao i stvaranje nove baze gledalaca. 

Pored bjelopoljskog Centra za kulturu,  filmovi će se prikazivati i u drugim salama centara za kulturu u kojima je Filmski centar Crne Gore, u partnerstvu sa Ministarstvom kulture i medija, završio proces digitalizacije – u opštinama Pljevlja, Berane, Mojkovac, Nikšić, Kotor, Tivat, Bar, Herceg Novi i Podgorica. Manifestacija je počela 14. marta u Podgorici, a trajaće do 6. juna.

Izvor: JU Centar za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo"