CG očekuje da će EU prepoznati rezultate i uložene napore

Crna Gora je svjesna političkog momenta i stoga maksimalno fokusirana na realizaciju prioriteta u oblasti vladavine prava, bez prečica, uz očekivanje da će EU prepoznati ostvarene rezultate i uložene napore naše strane, poručila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović.Ona se u Briselu sastala sa direktoricom za Evropu u Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Ajhorst.

Demokrate: Od 4. jula dodatak za djecu do 18 godina

Izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti kojeg je inicirao doskorašnji predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, a u djelo sprovele Demokrate, svoj djeci do 18 godina života, vraćen je dječiji dodatak, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Obratiću se ambasadama SAD i Velike Britanije ako me moja država ne zaštiti

Klinički toksiolog dr Sandra Đuranović saopštila je za Portal RTCG da će biti prinuđena da se obrati stranim ambasadama, američkoj i britanskoj, i da zatraži njihovu zaštitu i ako treba azil ukoliko je njena država Crna Gora ne zaštiti. To je kazala nakon incidenta na ulazu u Institut za javno zdravlje, gdje je zaposleni J.O., prema prijavi dr Đuranović, potegao pištolj nakon rasprave. Lice J.O. je potom privedeno ali je sudija za istragu odbio da mu odredi pritvor i pustio ga je na slobodu.

Adžić: Riješiti problem sa platama vatrogasaca

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se na inicijativu Strukovnog sindikata vatrogasaca Crne Gore sa njihovim predstavnicima Goranom Tripkovićem, Slavkom Tadićem i Ilijom Bogetićem, zbog umanjenja zarada vatrogasima-spasiocima kao posljedica obračuna minulog rada po programu Evropa sad, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju, Adžić je izrazio prije svega zadovoljstvo zbog povjerenja koje mu je ukazano, kao i razumijevanje i spremnost da pomogne u prevazilaženju problema.

"Iako su službe zaštite i spašavanja u nadležnosti lokalnih samouprava i finansiraju se iz lokalnih budžeta, nećemo okretati glavu od problema i prebacivati odgovornost već zajednički tražiti rješenja. Cijeneći napore koje konstantno ulažete na polju zaštite naše zemlje i života građana, kao i sve opasnosti vašeg plemenitog poziva, iniciraću formiranje radne grupe sa predstavnicima Ministarstva finansija i Sindikata vatrogasaca kako bi se problem riješio u što kraćem roku", kazao je ministar.

Adžić je na sastanku kazao da je program Evropa sad donio brojne benefite zaposlenima, ali da su primjetni i određeni problemi koje odgovorna Vlada mora rješavati, tim prije što su pogođeni zaposleni koji brinu o bezbjednosti i zaštiti države.

Izvor: rtcg