CG pokazala da je javno zdravlje prioritet

Predsjednik Parlamenta Ivan Brajović saopštio je, gostujući u Jutarnjem programu na TVCG, da je Crna Gora preduzela pravovremeno, sve mjere i adekvatne mjere, te da je uspjela dugo da odgodi pojavu epidemije.

Istakao je da su parlamentarni izbori daleko, ali da ništa nije preče od zdravlja, dodajući da su odgodili izbore u Tivtu, te da će isto uraditi i sa narednim izborima, ukoliko bude neophodno, jer nema dilemu da je zdravlje uvjek na prvom mjestu.

"Crna Gora i cijeli svijet se suočavaju sa izazovom kakav novija istorija nije zabilježila.

Vrlo je važno da svi budemo odgovorni i disciplinovani. Moram da istaknem da je CG preuzela pravovremeno, sve mjere i adekvatne mjere.

Mi smo dugo odlagali pojavu epidemije. Vrlo je važno da nemamo nagao i drastičan porast zaraženih, da bi sistem mogao blagovremeno reagovati", istakao je on.Zahvalio je svima, a pogotovo zdravstvenim radnicima, vojsci, svima koji ovih dana rada i koji rizikuju zdravlje svoje porodice.

"Od nas se samo zahtjeva da budemo krajnje disciplinovani i krajnje odgovorni.

Sigurno će tih mjera biti još i sigurno će se mijenjati iz dana u dan, ali važno je da je Crna Gora reagovala preventivno i pravovremeno", istakao je Brajović.

Osnovno je da poštujemo preporuke nadležnih i stručnih ljudi, rekao je on.

"Mislim da je u kratkom vremenu osmišljen i realizovan projekat "Uči doma" kojim ćemo se dičiti.

Mi smo baš na vrijeme preduzeli sve restriktivne mjere, i tim se zaista možemo pohvaliti," rekao je Brajović.Ovakve krizne situacije bude ono najbolje u našem društvu i humanost i čojstvo, rekao je on.

 

Izvor: rtcg