Registrovana 94 nova slučaja

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 94 nova slučaja infekcije koronavirusom.

U istom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 1.082 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 34, Bara 11, Kotora deset, Nikšića devet, sa Cetinja i iz Budve po sedam, Herceg Novog četiri.

U Tivtu, Tuzima i Ulcinju registrovana su po dva nova slučaja infekcije koronavirusom i po jedan u Beranama, Danilovgradu, Mojkovcu, Pljevljima, Šavniku i Rožajama.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 8,68 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.719.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 108 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 538.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 236.414.

U Podgorici je aktivno 216 slučajeva koronavirusa, u Nikšiću 52, Baru 45, Herceg Novom 41, Kotoru 36, Budvi 28, Tivtu 26, na Cetinju 18, u Pljevljima 14, Mojkovcu 11, u Ulcinju i Beranama po deset, Danilovgradu osam, Bijelom Polju šest i na Žabljaku pet.

U Rožajama su aktivna četiri slučaja koronavirusa, u Šavniku, Tuzima i Kolašinu po dva i u Andrijevici i Petnjici po jedan.

U Gusinju, Plavu i Plužinama nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

izvor:mina