Registrovano 178 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 178 novih slučajeva infekcije koronavirusom.

U tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i dostavile rezultate za 926 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 71, Nikšića 39, Bara 18, Kotora deset, Danilovgrada, Herceg Novog i Pljevalja po sedam, sa Cetinja pet, iz Budve četiri.

U Beranama, Plužinama, Rožajama i Tivtu registrovana su po dva slučaja zaraze koronavirusom, a u Šavniku i Tuzima po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za petak iznosio je 19,01 odsto.

“Od prethodnog saopštenja IJZ-u nijesu prijavljeni smrtni slučajevi povezani sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.782.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 146 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 1.134.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 280.360.U Podgorici je aktivno 457 slučajeva zaraze koronavirusa, Nikšiću 266, Baru 74, Budvi 56, Kotoru 51, na Cetinju 38, u Herceg Novom 36, Pljevljima 30, Tivtu 29, Danilovgradu 21, Bijelom Polju 20, Beranama 19.U Ulcinju je aktivno sedam slučajeva koronavirusa, Kolašinu šest, Andrijevici pet, Plužinama četiri, Mojkovcu, Rožajama i na Žabljaku po tri, Gusinju i Šavniku po dva, a u Petnjici i Tuzima po jedan.

U Plavu nijesu registrovani aktivni slučajevi zaraze koronavirusom.

Izvor: Mina