Registrovano 89 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 89 novih slučajeva infekcije koronavirusom.

U tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 850 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 43, Nikšića devet, Herceg Novog sedam, Kotora pet, sa Cetinja četiri, iz Pljevalja tri, Berana, Bijelog Polja, Danilovgrada, Mojkovca, Plužina, Tivta i Tuzi po dva, Bara, Budve, Kolašina i Rožaja po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak iznosio je 10,47 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u nije prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.784.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 130 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 636.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 281.979.

U Podgorici je aktivno 299 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 104, Herceg Novom 35, na Cetinju 27, u Budvi 23, Kotoru 22, Tivtu 20, Baru 19, Danilovgradu 17, u Beranama i Pljevljima po 15 i u Bijelom Polju deset.

U Kolašinu je aktivno osam slučajeva koronavirusa, Mojkovcu šest, Plužinama pet, Šavniku četiri, Rožajama tri, a u Tuzima i Ulcinju po dva.

IZVOR:MINA