Registrovano 56 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 56 novih slučajeva infekcije koronavirusom.

U tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i dostavile rezultate za 616 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 24, Nikšića 11, Kotora pet, Pljevalja četiri, Herceg Novog tri, Bara, Bijelog Polja i Tivta po dva, Budve, sa Cetinja i Žabljaka po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za petak iznosio je 9,09 odsto.

“Tokom petka IJZ-u nije prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.785.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 72 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 531.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 282.241.

U Podgorici aktivna su 252 slučaja koronavirusa, Nikšiću 73, Herceg Novom 37, Kotoru 33, Tivtu 22, Pljevljima 16, Baru i na Cetinju po 15, u Budvi i Danilovgradu po 14, Beranama i Bijelom Polju po 11.

U Mojkovcu aktivno je pet slučajeva koronavirusa, Šavniku tri, Kolašinu, Plužinama, Tuzima po dva, Andrijevici, Rožajama, Ulcinju i na Žabljaku po jedan.

Izvor: rtcg