Izložba ,, Običan malecki san“ u utorak 29. marta

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Izložba slika „Običan malecki san“, akademskog slikara Milutina Obradovića, biće otvorena u utorak 29. marta u galeriji Centra za kulturu, od 19:30 časova.

Izložba „Običan malecki san“ sastoji se od 21 eksponata urađenog u tehnici uljanih boja na platnu, i 25 crteža urađenih u kombinovanoj tehnici. Stoga, „Običan malecki san“  će biti značajan likovni praznik za oči koji će Obradović „pokloniti“ pridošlom proljeću svog rodnog grada.

Izložbu će otvoriti  mališani Dječjeg vrtića „Dušo Basekić“, područne jedinice „Crvenkapa“, koji su pripremili  poseban performans kreiran isključivo za ovu priliku.

Milutin Obradović rođen je 1979. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je na FLU na Cetinju 2002 godine. Obradović je jedan od najzapeženijih slikara Crne Gore. Izlagao je u prestižnim galerijama u zemlji i regionu , a ono  što ovu izložbu čini posebnom je činjenica da je ovo prva Obradovićeva izložba nakon dvije i po godine, koliko nije izlagao, što je uzrokovano pandemijom korona virusa.

Recenziju za katalog pisala je magistar slikarstva Aleksandra Popović koja, između ostalog, za Milutinovo slikarstvo kaže: „Za Milutina Obradovića slikarstvo nije zanimanje, već opsesija, poezija i najintimnija ispovijest. On ne slika da bi stvarao, već da bi kao čovek opstao“.

Izložba će biti otvorena do 16. aprila, a može se posjetiti radnim danima od 9 do 15 časova.  Nakon Bijelog Polja, 10. juna, u organizaciji prestižne galerije Doma Vojske, istu izložbu moći će da vide i ljubitelji likovne umjetnosti u Beogradu.