Napad DPS-a na Milatovića je napad na slobodne građane i demokratiju

Jučerašnji napad na predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad! gospodina Milatovića na Cetinju je napad na sve slobodne građane i napad na sve demokratske procese za koje se zalažemo.

Nemoć DPS-a i potreba da posljednjim trzajima konsoliduje snage, a posebno da spasi vrtoglavi sunovrat autokrate Mila Đukanovića, dokazala se i kroz prisustvo na protestima  pojedinaca bliskih DPS, te članova i pristalica njihovih koalicionih partnera, koji su čak potegli i za nasiljem kao sredstvom da pomognu DPS-u i Đukanoviću.

Nasilje je motivisano i unaprijed dogovoreno u ime DPS-a i zaštite Đukanovića, kao sredstvo pritiska protiv Milatovića i Pokreta Evropa sad!, sa namjerom da se kukavički djeluje iz sjenke i zastraši slobodna Crna Gora, da ne smijeni posrnuli i destruktivni režim.

Jasno je da je na Cetinju izvršen unaprijed dogovoreni napad na predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, jer je prisustvo članova i pristalica DPS i njihovih satelita na protestu na Cetinju, koji su nakon toga licemjerno osudili, ne bi li prikrlili svoju umiješanost, jasan dokaz ko je organizator protesta.

To je potvrda koliko je manipulativna politika posrnulog DPS-a, već decenijama uzrok svađa i mržnje koje razjedaju crnogorsko društvo i politiku.

Ne čudi što Đukanović pokušava, na njemu svojstven, kriminalan i necivilizovan način, da uplaši konkurenciju, kako je to godinama i radio. Samo što sada, iza predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad! Jakova Milatovića, stoji većinska i građanska Crna Gora!

Dobronamjerno savjetujemo gospodu iz DPS-a,  da barem u posljednjim trenucima vladavine zadrže dostojanstvo, jer će nakon predsjedničkih izbora za to biti kasno.

Građanska Crna Gora, na čelu sa Jakovom Milatovićem i Pokretom Evropa sad!, otporom će uzvratiti na demokratski način - kada na izborima 19.marta Đukanovića trajno pošalje u političku penziju!

Saopštenje Pokreta Evropa sad