Leković: Mještani Vraneša slogom rješavaju svaki problem

Mještani Pavinog Polja i okolnih sela zahvaljujući slozi i dobroj organizaciji a u saradnji sa lokalnom upravom, uspjeli su da uprkos obilnim sniježnim padavinama, za kratko vrijeme očiste sve puteve i obezbijede normalne uslove za život na teritoriji cijele mjesne zajednice, kazao je Slobodan Leković, predsjednik MZ Pavino Polje.

Gostujući u emisiji “O mjesnim centrima”, na Radiju Bijelo Polje Leković je podsjetio da je to jedna od većih mjesnih zajednica na teritoriji bjelopoljske opštine a sam Vraneš  teritorijalno čini trećinu bjelopoljske opštine.

“Bilo je dosta problema sa snježnim padavinama. S obzirom da se nalazimo na nadmorskoj visini od 800 do 1200 metara, snježni pokrivač je bio veći i dostizao je do 70 centimetara. Imali smo poteškoća, ali zahvaljujući dobroj saradnji sa Sekretarijatom za stambeno - komunalne poslove i saobraćaj i Komunalnim preduzećem “Lim” koji je angažovao podizvođače, uspjeli smo da za kratko vrijeme  izvršimo proboj i raščistimo sve, kako kategorisane tako i nekategorisane puteve. Ljudi sa područja Vraneške doline su prepoznati kao veoma vrijedni domaćini tako da njih zima ne može iznenaditi u januaru. Tamo gdje mehanizacija nije mogla stići na vrijeme oni su snijeg čistili zapregama, volovima i na druge načine,tako da danas ne postoji ni jedan neprohodan pravac”, kazao je Leković. On je dodao i da su više puta morali intervenisati u smrtnim slučajevima ili zbog bolesti pojedinih žitelja, jer kako kaže, dijele sudbinu drugih područja da im mladi odlaze u svijet a na selu ostaju pretežno staračka domaćinstva.

Leković takođe ističe i da je u tom periodu bilo čestih prekida u napajanju električnom energijom zbog lošeg stanja infrastrukturne mreže.

“Uprkos tvrdnjama zaposlenih u CEDIS-u da rade na podizanju kvaliteta dalekovoda i kompletne distributivne mreže, pri najmanjoj kiši ili vjetru ostajemo bez struje po više sati, a nerijetko i danima, što prouzrokuje velike štete našim mještanima. Imamo čvrsta obvećanja od odgovornih, da će u ovoj godini biti uložena značajna sredstva u rekonstrukciju dalekovoda Medanovići-Čokrlije, pa se nadamo boljem snabdijevanju strujom”, naglašava Leković.

Repriza emisije “O mjesnim centrima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Darko Braič

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo