Jedinstvo počelo pripreme, prioritet opstanak u Drugoj ligi (video)

Fudbaleri Jedinstva počeli su pripreme za drugi dio sezone, a prioritet im je opstanak u Drugoj ligi Crne Gore.

Gostujući danas u emisiji ,,Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, trrener fudbalera Jedinstva Slobodan Halilović kazao je da su u proteklom periodu izgubili mali broj utakmica, veliki broj igrali neriješeno, ali su, dodaje, našli se na sredini tabele, što je svakako dobar uspjeh.

,,Nova ekipa se formirala u jesenjem dijelu prvenstva, pokušali smo na sve načine da izvučemo maksimum iz svakog pojedinca, i mislim da su se oni potrudili da na najbolji način predstave javnosti dres koji nose. Volio bih da moji igrači u stopu prate moje ideje, da smo možda još više bili odgovorniji kada je u pitanju faza napada, efekat bi bio bolji", poručuje Halilović.

Kapiten ekipe, Vladan Gordić, u današnjoj emisiji je kazao da je jesenji dio sezone obilježila granitna odbrana i hemija koja je vladala u ekipi.

,,Mislim da smo uz još malo sportske sreće mogli da napravimo još veći bodovni saldo, ali imamo proljećni dio prvenstva da to sve ispravimo, uz pojačanja koja su stigla vjerujem da ćemo napraviti još bolju i veću okosnicu kvalitetnijih igrača, da bi mogli napadnuti i sam vrh”, dodaje kapiten Gordić.

Trener Halilović je kazao da će pripremni period podijeliti u tri faze.

,,Prvi dio ćemo odraditi ovdje, na raspolaganju će nam biti igralište Vunarskog kombinata, uslovi su skromni. Radićemo i u sali gimnazije u večernjim satima, dva puta dnevno ćemo trenirati. Drugu fazu ćemo obaviti u Bečićima, odnosno na Jazzu, na terenima koji će nam biti na raspolaganju, i naravno treća predtakmičarska faza biće ponovo u Bijelom Polju u nadi da će vremenski uslovi biti bolji. Već sam igračima saopštio način i stil igre koji ćemo gajiti, i mislim da ćemo neke timove koji nas već ,,snimaju” i spremaju strategiju protiv naše igre, iznenaditi. Očekujem da proljeće bude daleko berićetnije”, zaključuje Halilović.

Kapiten Gordić istakao je da je potrebno puno rada, truda i odricanja kako bi uspjeh bio vidljiv.

,,Savjetovao bih mlade u našem gradu da se klone ulice i više se okrenu sportu, jer je to zdravi način života”, poručuje Gordić.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE