Fantastična petorka predstavljaće Bijelo Polje i Kipar na takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope” (video)

Vladimir Kuč, Sara Bučkić, Džana Lamežević, Ena Burdžović i Ema Reković predstavljaće Bijelo Polje na najvećem muzičkom takmičenju u zemlji “Crna Gora u ritmu Evrope”, koje će se u maju održati u Tivtu.

Na današnoj audiciji, održanoj u Centru za kulturu, od 30 prijavljenih kandidata, Vladimir, Sara, Džana, Ena  i Ema uspjeli su da se izdvoje glasom i talentom za ples, a na predstojećem takmičenju pored boja svog grada, “braniće” i boje Republike Kipar.

Odabrana djeca imaće priliku da svoj talenat za pjevanje i ples, tokom šestomjesečnih priprema, unaprijede uz pomoć profesora produkcije programa “Crna Gora u ritmu Evrope”, a kako je za Radio Bijelo Polje kazao direktor programa “Crna Gora u ritmu Evrope”, Igor Karadarević, djeca su već danas pokazala kvalitet, te ne sumnja da će biti odlični.

“Jako sam zadovoljan današnjom audicijom. Djeca su jako talentovana i pametna, odmah su shvatili šta očekujemo i tražimo od njih, tako da će zasigurno odlično odraditi svoj zadatak. Sa djecom će jednom nedjeljno raditi kolege iz Beograda i Podgorice, mislim da imamo dovoljno vremena da sve ovo što oni znaju pretočimo na neku kiparsku pjesmu, jako su televizični i kreativni, tako da ćemo pokušati da izvučemo maksimum od njih”, kazao je Karadarević.

Takmičenje“Crna Gora u ritmu Evrope” je i edukativnog karaktera, djeca uče o drugim kulturama, uče druge jezike, a kako je kazao direktor programa Igor Karadarević, drago im je što su veliku podršku dobili i od Opštine Bijelo Polje.

„Imao sam kratak sastanak i sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje, Petrom Smolovićem, predstavili smo mu sve ono što podrazumijeva projekat “Crna Gora u ritmu Evrope” , on je dao punu podršku i jako je zadovoljan. Takođe, veliku podršku imamo i od koordinatorke za Opštinu Bijelo Polje, Saide Čikić, koja je kazala da je vrijeme da Bijelo Polje i pobijedi. Ako Bijelo Polje pobijedi djeca će otputovti sedam dana na Kipar, što istovremno znači da bi se sledećeg puta manifetsacija “Crna Gora u ritmu Evrope” održala upravo u ovom gradu“, podvukao je Karadarević, poručujući da ova manifestacija povezuje djecu, stvara jedinstvo, koje upavo djeca treba da nadograđuju i čuvaju.

Svojim raskošnim glasom žiri je oduševila i Džana Lamežević, a kako je kazala za Radio Bijelo Polje, čast joj je što će predstavljati svoj grad na jednom ovakovom takmičenju.

„Drago mi je što je stručni žiri prepoznao moj talenat i odabrao i mene da budem dio ove ekipe. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo, mislim da smo jako dobar tim i da ćemo na najbolji način predstaviti naš grad i Republiku Kipar“, kazala je Džana, dodajući da će joj od velike koristi biti iskustva stečena na takmičenju „Zlatna pahulja“ i muzičkoj manfestaciji u Ohridu.

I talentovana plesačica Sara Bučkić dio je  fantastične petorke, a ovo će za nju biti prvo veće takmičenje.

„Dugo sam se pripremala za današnju audiciju, ali zaista se nijesam nadala da ću upravo ja biti izabrana.  Jako sam srećna i potrudiću se da sve ono što sam naučila tokom prethodnih pet godina, koliko se i bavim plesom, u maju pokažem i da zajedno zablistamo“, rekla je Sara.

Djeca će imati priliku da se druže sa vršnjacima iz cijele Crne Gore, koji predstavljaju svoje opštine i gradove. Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale manifestacije biće emitovano u direktnom prenosu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Podsjetimo, “Crna Gora u ritmu Evrope” je najveće dječije muzičko tamičenje u zemlji, namijenjeno djeci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, talentovanoj za pjevanje i ples, koje podržavaju ambasade Evrope u Crnoj Gori, a Opština Bijelo Polje je potpisom ugovora prihvatila učešće u ovom, koji se realizuje na teritoriji cijele Crne Gore i koji okuplja više od 20 gradova i opština, ambasada Evrope, Izraela i Australije.

Autorka: Sanja Čujovic

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE