Bijelo Polje još jednom dokazalo da je grad sporta, uručene nagrade najboljima (video)

Nagrade i priznanja najboljim sportistima u 2018. godini uručena su danas, na tradicionalnoj svečanosti, u organizaciji  Udruženje sportskih novinara i JU Centar za sport i rekreaciju.

Prema jednoglasnoj odluci žirija, titula najboljeg sportiste u 2018. godini pripala je odbojkašu Jedinstva, Ljubomiru Popoviću, koji je sa svojom ekipom osvojio Prvenstvo i Kup Crne Gore, a učestvovali su i na međunarodnom takmičenju CEV Kup.

Nagradu sjajnom Popoviću danas je uručio predsjednik Opštine, Petar Smolović, a zahvaljujući se na ovom priznanju, Popović je kazao da je velika čast, ali i odgovornost dobiti jedno ovakvo priznanje.

“Bijelo Polje je zaista rasadnik sportskih talenata, tako da sam jako ponosan što je upravo ova titula najboljeg pripala meni. U narednom periodu potrudiću da se opravdam epitet najboljeg i da zajedno sa svojim timom postižem još bolje rezultate”, kazao je Popović.

U konkurenciji sportskih organizacija, Odbojkaški klub Jedinstvo je dobio nagradu za najbolji kolektiv, dok je sportski direktor ovog kluba, Slobodan Šebek, proglašen za najboljeg sportskog radnika u 2018. godini.

I ove godine nagrađeni su oni koji stvaraju šampione, a titula najboljeg trenera 2018. pripala je Osmanu Ervoviću, treneru AK Jedinstvo i selektoru reprezentacije Crne Gore.

Najperspektivniji sportista je Risto Drobnjak, član atletskog kluba “Jedinstvo” i član juniorske  reprezenatacije  Crne Gore, koji je na međunarodnom mitingu u Beogradu  u bacanju kugle osvojio drugo mjesto sa rezultatom 18,27 m, što je novi Državni rekord za juniore.

Mladi sportisti koji su ostvarenim rezultatima u prošloj godini skrenuli pažnju na sebe i dobili priznanja su košarkaš Vasilije Vučinić, rukometaš Nikola Jelić, atletičari Boris Vujošević i Edin Erović, fudbaler Rijad Džafić, rukometašica Ema Kolić, džudiskinja Kristina Milićević, bokseri Zdravko Vlaović i Darko Mrdović. Priznanje u ovoj kategoriji dobio je i novi član Paraolimpijske reprezentacije Crne Gore, Adnan Kujović.

Posthumno, priznanje za zasluge u doprinosu razvoja bjelopoljskog sporta pripalo je Nebojši Miloševiću, košarkašu koji je ponikao u Jedinstvu, a kasnije bio istaknuti igrač većeg broja klubova i košarkaški funkcioner.

Obrazlažući odluku žirija, predsjednik Udruženja sportskih novinara, Milovan Novović, kazao je da je 2018. godina bila veoma uspješna za bjelopoljski sport.

“Iako iz godine u godinu kažem da treba i može da bude bolje, ipak 2018. godina je bila veoma uspješna što se tiče bjelopoljskog sporta. Dobili smo prvaka države i pobjednika Kupa u prethodnoj godini, uz učešće u Ligi šampiona. Pored odbojkaša, imamo još mnogo sjajnih sportista, koji su učinili da se Bijelo Polje prepoznaje ne samo na mapi Crne Gore, već i mnogo šire. Bijelo Polje je još jednom pokazalo da je rasadnik sportskih talenata, a uz malo bolju organizaciju i ulaganja Lokalne uprave, možemo vratiti stari sjaj i opet biti centar svih sportskih dešavanjana sjeveru“, uvjeren je Novović.

On je kazao da svi treba da teže uspjehu koji su postigli odbojkaši Jedinstva.

„Nikako ne potcjenjujem pojedinačne sportove, ali su ipak ekipni sportovi oni za koje je potrebno mnogo više truda, da bi se došlo do konačnog uspjeha. Odbojkaši Jedinstva su pokazatelj da Bijelo Polje može i mora da u ovoj godini uradi mnogo više nego u 2018“, dodao je predsjednik Udruženja sportski novinara, Milovan Novović, apelujući na  Lokalnu upravu da pomogne u izgradnji potrebne infrastrukure, odnosno fudbalskog terena na Patkovoj otoci, jer, kako je rekao, „svi znamo da je fudbal vodeći sport“.

Autorka: Sanja Čujović, Bojan Šutović

Foto i video: Vladimir Jelić, Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE