Priznanje za razvoj bjelopoljskog sporta posthumno dodijeljeno Nebojši Miloševiću

Priznanje za doprinos razvoju bjelopoljskog sporta posthumno je danas dodijeljeno Nebojši Miloševiću, dugogodišnjem košarkaškom radniku, koji je ponikao u bjelopoljskom Jedinstvu.

Udruženje sportskih novinara i JU Centar za sport i rekreaciju uručenjem ovog priznanja dokazali su da Bijelo Polje cijeni i poštuje sve ono što je Nebojša Milošević uspio da uradi za razvoj i promociju bjelopoljskog sporta.

U ime Nebojše Miloševića, koji je preminuo u decembru 2017. godine, nagradu je danas primio njegov sin Stevan, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, izuzetna je čast primiti ovo priznanje.

“Jako sam ponosan kao sin čovjeka koji je ostavio veliki trag i to ne samo u bjelpoljskom sportu. Ovo su za mene donekle i jako teški momenti, ali znam koliko je moj otac volio ovaj grad i koliko se trudio da pomogne sport. Ovdje je rođen i odrstao i znam da bi bio jako srećan zbog ove nagrade”, kazao je Stevan Milošević.

Podsjetimo, u 25 godina dugoj karijeri Nebojša Milošević je igrao u Bijelom Polju (Jugotes i Jedinstvo), Sarajevu (Alhos), Višegradu (Varda), Nikšiću (Sutjeska), Atini (Esteros), Baru (Mornar).

Dva puta biran je za najboljeg košarkaša Crne Gore i bio je dobitnik  priznanja KSCG, a bio je i najbolji igrač grčkog prvenstva u sezoni 1988/89.

Po završetku karijere bio je delegat na mečevima pod organizacijom KSCG-a, ABA lige i FIBA. Takođe, u dva mandata biran je u Predsjedništvo KSCG-a, a bio je u rukovodstvu Mornara i Jedinstva.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE