Didaktička oprema uručena OŠ ,,Dušan Korać“ (video)

Opštinska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa Lokalnom upravom i američkom organizacijom ,,LDS Childrens“  uručila je danas osnovnoj školi ,,Dušan Korać“ didaktičku opremu, vrijednu preko 5,5 hiljada eura.

Interaktivne table, projektori, laptopovi, bluetooth zvučnici i igračake unaprijediće  vaspitno-obrazovni program škole ,,Dušan Korać“, a kako je kazao predsjednik OOCK Bijelo Polje, dr Besim Kadić, djeci sa posebnim obrazovnim potrebama će omogućiti da brže i lakše usvajaju znanja.

“Svrha ove donacije je poboljšati vaspitno-obrazovni program, pojednostaviti nastavne metode o učenju i podučavanju djece koja imaju posebne obrazovne potrebe, podsticati njihovo logičko razmišljanje, sposobnost rasuđivanja i odlučivanja, pojačati njihovu koncentraciju, te obratiti pažnju na motoriku, govor, razvoj vizuelne percepcije i aktivnog slušanja”, kazao je dr Kadić, dodajući da se nada da će ova donacija biti podstrek za još jednostavnije uređenje i sprovođenje nastave, kao sredstva duhovnog razvoja u nastavnim metodama.

Predsjednik OOCK Bijelo Polje, dr Besim Kadić

Koordinator Crvenog krsta, Mašan Živković, kazao je da ovo nije prva, a ni poslednja donacija ovoj školi.

,,I u narednom periodu ćemo nastaviti da pomažemo sve škole koje pohađaju i djeca sa posebnim potrebama, kako bi se potpuno sovijalizovala i što bolje i kvalitetnije obrazovala“, dodao je Živković.

Koordinator Crvenog krsta, Mašan Živković

Uručivanju donacije prisustvovao je i predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, koji je poručio da će lokalna samouprava u saradnji sa Crvenim krstom i drugim ustanova, raditi na unapređenju kvaliteta života, a samim tim i obrazovanja, djece sa smetnjama u razvoju.

,,Ova oprema će jako biti korisna za razvoj djece sa određenim smetnja, njihov obrazovni profil će biti dosta bolji, a i boraviće u jednom komotnijem i luksuznijem okruženju. Djeca se u ovoj ustanovi ne samo edukuju, već i vaspitavaju, tako da iskazujemo veliku zahvalnost upravi škole i roditeljima, koji sa ljubavlju i pažnjom brinu o ovoj izuzetno osjetljivoj kategoriji“,  kazao je predsjednik Smolović, napominjući da je Bijelo Polje prva opština na sjeveru Crne Gore koja ima sve socijalne servise za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović

Na vrijednoj donaciji zahvalila se i direktorica OŠ ,,Dušan Korać“, Fatima Mehović, koja je kazala da je današnji humani čin još jedan pokazatelj da ima onih koji brinu za one najmlađe.

“Današnja donacija izmamila je osmijehe na licima naše djece, koji će zahvaljujući ovoj opremi brže I lakše usvajati znanja. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih donacija, te da će pored našeg Crvenog krsta i američke organizacije ,,LDS Childrens“ i druge organizacije pomoći našoj djeci, jer samo zajedno možemo im pomoći da postanu istinski članovi naše zajednice”, kazala je Mehović.

Autorke: Sanja Čujović, Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić, Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE