Hoće li mladost i harizma osvojiti publiku, grupa D-moll spremna za Monteviziju (video)

Mlade nade crnogorske pop scene, okupljene u grupi D-moll, predstaviće se na domaćem izboru za predstavnika naše države na Evroviziji, koje će se održati u subotu, 9. februara.

Članovi grupe D-moll, među kojima su i Bjelopoljci Ivana Obradović i Emil Franca, predstaviće se  pjesmom "Heaven” (Nebesa), a kako su kazali za Radio Bijelo Polje, vjeruju u uspjeh na Monteviziji.

Mladost, ljepota i nevjerovatna harizma, ono je što krasi ovu fantastičnu šestorku, koju pored Ivane (18) i Emila (18), čine i Tamara Vujačić (16) iz Podgorice, Mirela Ljumić (17) iz Podgorice, Rizo Feratović (21) iz Gusinja i Željko Vukčević (19) iz Podgorice.

Nastup na Moneteviziji za ove mlade ljude je već ogroman uspjeh, a kako je za Radio Bijelo Polje kazala Bjelopojka Ivana Obradović, potrudiće se da se predstave u najboljem svjetlu i da osvoje crnogorsku publiku.

“Grupu D-moll je oformio naš mentor Danijel Alibabić i zaista smo sjajn tim, muzika je ta koja nas je okupila i ujedinila, zahvaljujući njoj rodilo se sjajno prijateljstvo, tako da se bukvalno ne razdavajamo. Mi smo preponosni što smo uopšte došli do Montevizije i zaista je velika čast naći se na sceni sa ljudima koji već imaju izgrađene karijere. Mi smo nova lica, publika nije imala priliku da nas upozna, zato je ovo sjajna prilika da se dokažemo”, istakla je Ivana.

Kako je kazala, pjesma "Heaven”  je u RnB stilu i pjevaće je na engleskom jeziku, iako je urađena verzija i na našem-crnogorskom jeziku.

“To je ljubavna balada, u kojoj se baš svako može pronaći, ali kako odmiče, dinamički i ritmički raste.  Iako imamo verziju i na naešm, na Monteviziji ćemo je izvesti na engleskom, jer zaista tako bolje zvuči I efektnija je”, ispričala je osamnaestogodišnja Ivana, dodajući da je tekst na engleskom radio Adis Eminić, a muziku i aranžman Dejan Božović.

Pjesmu "Heaven”  publika je već lijepo prihvatila, a već ima oko 50 000 pregleda na youtube-u.

“Zaista to nijesmo očekivali, ali smo jako srećni i ponosni. Upravo ta brojka govori o tome da je publika već lijepo prihvatila pjesmu, što nam i uliva nadu da će sve odlično biti”, dodala je Ivana.

Iako jako mladi, članovi grupe D-moll svjesni su da kvalitetna muzika nestaje, a kako je naglasila Ivana, cilj im je da ožive pop muziku.

“Znamo da se sada muzika ne samo sluša, već i da se gleda, svjesni smo da je jako važan i taj scenski nastup i zaista ćemo se potruditi da bude podjedanko dobar, kao i naše izvođenje pjesme. Svakodnevno vježbamo, cijeli koncept nastupa je osmislio Bane Dević, ali dogovor je da ne pričamo o tome, već da iznenadimo publiku”, podvukla je talentovana Bjelopoljka, poručujući da vjeruju da će se njihov rad i trud isplatiti.

Mladi Bjelopoljac, član grupe D-moll, Emil Franca, kazao je da su uspjeli da naprave nešto sasvim novo i drugačije.

“Ovo je zaista nešto do sada neviđeno u Crnoj Gori, nadam se da će se svidjeti publici, da će nas podržati, posebno naši Bjelopoljci, jer smo Ivana i ja iz Bijelog Polja”, kazao je Emil.

Kako je ispričao, prvi put će se naći na velikoj sceni, tako da već ima neku pozitivnu tremu.

“Mi smo jako mlada grupa, dolazimo iz različitih gradova, ali ja zaista vjerujem u nas”, rekao je Emil.

Velika podrška im je mentor Danijel Alibabić, koji je, prema riječima Emila, došao na ideju da ih poveže i okupi.

“Rado smo prihvatili ideju našeg mentora i sa velikim očekivanjima ušli u ovu priču. Njegova iskustva sa Evrovizije su nam dragocjena, svakodnevno od njega dobijamo savjete i ako uspijemo da to ispoštujemo, siguran sam da možemo i pobijediti”, naglasio je Emil.

Podsjetimo, Montevizija će se održati 9. februara u 21 sat. Na domaćem izboru za predstavnika naše države na Evroviziji predstaviće se pet finalista, Monteviziju će otvoriti grupa D mol, druga će nastupiti Andrea Demirović (Ja sam ti san), treća će pjevati Monika Knezović (Nepogrješivo), četvrta Ivana Popović Martinović (Nevinost), dok će se publici posljednja predstaviti Nina Petković (Uzmi ili ostavi).

Autroka: Sanja Čujović

Foto: D-moll

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE