Čikić: Priželjkujemo pobjedu na takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope”

Najveće dječije muzičko takmičenje u državi ,,Crna Gora u ritmu Evrope” održaće se u maju u Tivtu, a Bijelog Polje će predstavljati talentovani učenici Vladimir Kuč, Sara Bučkić, Džana Lamežević, Ena Burdžović i Ema Reković.

Gostujući tim povodom u emisiji ,,Građanima u susret“, Radija Bijelo Polje, glavna koordinatorka programa za Opštinu Bijelo Polje, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Saida Čikić, kazala je da će petorka braniti boje Republike Kipar, države koja im je dodijeljena, i na čijem jeziku će se predstaviti.

,,Čast je biti dio ovog projekta. Organizator je na audiciji obezbijedio tročlani žiri koji nije imao lak posao u Bijelom Polju, bili su oduševljeni dječicom. Troje od pet naših učesnika predstaviće se na ovom takmičenju glasom, dok će ih dvoje pratiti plesom. Ovogodišnjim odzivom baš i nijesmo zadovoljni, samo je 30 kandidata bilo prijavljeno, od kojih dvije plesne grupe i samo 16-oro djece koja su pjevala, dok se troje nije ni pojavilo na audiciji. Podsjetiću da smo 2017. godine imali blizu 150 prijavljenih kandidata. Konkurencija ove godine nije bila velika, ali ne znači da nije bila jaka, djeca su zaista bila dobra“, istakla je Čikić.

Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, glavna kooordinatorka programa za Bijelo Polje, Saida Čikić u emisiji ,,Građanima u susret"

Ona dodaje da je obaveza organizatora takmičenja da obučava djecu i priprema ih za nastup.

,,Uskoro ćemo održati sastanak sa roditeljima, koji nam trebaju dati saglasnosti da djeca mogu učestvovati na ovoj manifestaciji, što sam sigurna da neće biti problem. Jednom nedjeljno će se održavati probe, stručni timovi iz Podgorice i Beograda će raditi sa djecom. Datum takmičenja još uvijek nije zakazan, ali očekujemo da to bude u prvoj polovini maja mjeseca. U skorijem periodu očekujemo i posjetu ambasadora Kipra u Crnoj Gori, kakva je i raNije bila procedura“, pojašnjava Čikić.

Građani Bijelog Polja moći će da pruže podršku predstavnicima svog grada, isključivo glasanjem putem Sms-a u finalnom dijelu takmičenja.

,,Ja se nadam da će nam fantastična petorka zaista donijeti uspjeh. To su divna djeca, posebno me je oduševio jedan dječak među njima, i mislim da će sve to ukupno biti čista petica. Samo učešće na ovako velikoj manifestaciji znači mnogo za Opštinu Bijelo Polje, jeste da imamo dosta talenata, djecu koja uče i postižu dobre rezultate na svim poljima. Važno je da sve to u maju pokažemo i izborimo se za ono što nam pripada. Vjerujem da možemo pobijedi, jer prema reakcijama žirija, onome što sam tog dana čula i vidjela, mislim da imamo dobar sastav“, dodaje.

Pjesma kojom će se predstaviti petorka na grčkom jeziku još uvijek nije dogovorena, ali će, kako ističe Čikić, već sledeće sedmice znati izvođača.

,,Nadamo se da će to biti lijepa pjesma, grčki jezik i jeste lijep, muzikalni su i vjerujem da će nam pripasti nešto veselo što će naša djeca iznijeti na pravi način. Ako nama pripadne ta čast da osvojimo prvo mjesto, Vladimir, Sara, Džana, Ema i Ena naredne godine bi posjetili Republiku Kipar sedam dana, i na najbolji način je i upoznali. Pored toga takmičenje bi naredne godine bilo održano u našem gradu", zaključuje Čikić.

Nije prvi put da Bijelo Polje učestvuje na takmičenju ,,Crna Gora uz ritmu Evrope“. 2017. godine Ivana Jaćimović i Andrea Kojović zauzele su četvrto mjesto, a tada su se predstavile na njemačkom jeziku, što je bio dobar plasman.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE