PaMark realizovao još jedan kurs engleskog jezika, polaznicima uručeni sertifikati (video)

Nakon tromjesečne obuke, deset nezaposlenih lica u opštini Bijelo Polje, uspješno je završilo kurs engleskog jezika, koji je realizovao Multidisciplinarni obrazovni centar PaMark, za šta su im danas uručeni sertifikati.

Od septembra do decembra 2018. godine, lica sa evidencije Biroa rada Bijelo Polje,  pohađala su ovaj kurs engleskog jezika, koji je organizovan i izvođen u prostorijama PAMARK-a, tri puta sedmično, u trajanju od sat i po vremena.

Kurs engleskog jezika vodio je profesor Slobodan Kljajević, a kako je istakao, polaznici kursa su bili različitih početnih znanja, tako da je bilo jako teško uskladiti sve i organizovati nastavu.

“Smatram da je ovakav kurs jako bitan, jer pruža novu mogućnost svim tim nezaposlenim ljudima, odnosno dodaje im novu kvalifkaciju, kako bi lakše našli posao. Iako su polaznici kursa imali različit nivo predznanja engleskog jezika, uspjeli smo da se organizujemo, tako da su  svi uspješno završili kurs”, kazao je profesor Kljajević.

Čestitajući polaznicima kursa, direktorica PaMark-a, Nataša Pavličić, kazala je da su jako zadovoljni krajnjim rezultatom.

“Mislim da je zaista grupa napredovala, jer sam vijdela kakvi su utisci i kakva je zapravo povratna informacija”, kazala je Pavličić.

Ona je napomenula da ovo nije prvi kurs koji  je PaMark organizovao u Bijelom Polju, te da su realizovali i više motivacionih programa za nezapošljena lica, kao i različite obuke za računare i strane jezike.

“2015. godine smo otvorili Obrazovni centar i Centar za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom i samim tim smo stvorili mogućnosti da se svi naši licencirani programi sprovode i u Bijelom Polju”, dodala je direktorica PaMark-a.

Ona je pozvala sva nezaposlena lica koja se nalaze na evdenciji Zavoda za zapošljavnje da prate sve konkurse i pozive.

“Uskro će biti raspisani novi konkursi za obrazovne programe, nadam se da će biti opet prijava, jer su ovo jako bitne edukacije, naročito danas, jer bez informatičke pismenosti i poznavanja engleskog jezika teže se dolazi do posla”, istakla je Pavličić.

Učesnica kursa, Tamra Brajković, kazala je da je zadovoljna stečenim znanjem, te preporučila svim nezaposlenim da se uključe u ovakve I slične programe.

“Moram da pohvalim ovaj program, kao i cijelu organizaciju. A ono što želim da poručim svim nezaposlenima, naročito osobama sa određenim invaliditetom,  jeste da moraju da se aktiviraju, da više rade na sebi , da se usavršavaju i idu u korak sa vremenom”, kazala je Brajković, dodajući da se nada da će biti više ovakvih programa.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić, Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE