Saobraćajna infrastruktura i dalje najveći problem mještana MZ ,,Rasovo” (video)

Stanje infrastrukture u mjesnoj zajednici Rasovo nije na zadovoljavajućem nivou, a u ruralnim djelovima dolazi do prestanka urednog snabdijevanja strujom i vodom, što predstavlja veliki problem, kazao je predsjednik te mjesne zajednice, Milan Pešić.

,,Svake godine Savjet mjesne zajednice, koji čini 11 članova iz svih djelova mjesne zajednice, donosi planove i predlažemo Lokalnoj samoupravi šta bi bilo neophodno da se uradi na našem području. Do sada nijesu naši planovi nailazili na razumijevanje, dobijali smo samo nasip za puteve. Od izgradnje zaobilaznice i mosta kod Volija nijesmo imali veća ulaganja. Neophodno je da se obnovi asfalt na putu Rasovo-Bistrica, jer je sadašnji u veoma lošem stanju, da djeca dobiju jedan moderan vrtić, jer naša djeca u mjesnom centru nemaju uslove za ugodan boravak”, naglasio je Pešić, gostujući u emisiji ,,O mjesnim zajednicama”, Radija Bijelo Polje.

Pešić pojašnjava da djeca pohađaju vrtić koji se nalazi u mjesnom centru, ali da na putu do te prostorije prolaze pored ambulante Doma zdravlja.

,,Rasovo je dio Opštine koji je dosta naseljen, izgradnjom zaobilaznice ovo naselje je dobilo na značaju, povezano je sa svim važnim institucijama kratkim putem, cijene nekretnina su dosta porasle… Programom uređenja prostora Opštine za 2019. godinu, predviđeno je da se za naše područje mjesne zajednice radi prva faza izgradnje modernizacije glavnog puta Rasovo-Bistrica, od semafora do džamije. Na tom prostoru bi uradili saobraćajnicu koja će biti sa svim infrastrukturnim sadržajima ali najviše zbog bezbjednosti djece koja putuju do škole”, dodaje Pešić.

On navodi da je neophodno da se u Rasovu izgradi jedan moderan dječiji vrtić.

,,To je veliko područje u kojem ima dosta dječice, nemaju mjesto gdje bi bili bezbjedni i provodili svoje slobodno vrijeme. U svojim planovima dajemo prioritet upravo na saobraćajnicama, snabdijevanju strujom i vodom, izgradnji atmosferskog vodotoka i na izgradnji vrtića”, zaključuje on.

Repriza emisije ,,O mjesnim zajednicama” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE