Skupštinsko zasijedanje završeno usvajanjem programa rada i finansijskih planova javnih ustanova

Na 18. sjednici SO Bijelo Polje, koja je nastavljena danas u Centru za kulturu, odbornici su većinom glasova usvojili programe rada i finansijske planove javnih ustanova u Bijelom Polju.

Jednoglasno je podržan program i plan  Centra za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“.

Direktor Milko Kovačević je istakao da Opština izdvaja velika sredstva za kulturu, te se dođe do cifre oko milion eura na godišnjem nivou.

„Samo je važno da se ona pravilno iskoriste“, kazao je Kovačević.

On je dodao da je budžet Centra za kulturu 420 000 eura, od čega će 20 000 obezbijediti iz sopstvenih izvora.

Miomir Mijo Vojinović je istakao da je kultura ono počemu se naš grad prepoznaje.

„Uvijek ćete imati moju podršku u sprovođenju kulturnih aktivnosti“, kazao je Vojinović.

Odbornik Abaz Dizdarević čestitao je direktoru Kovačeviću na dobrom planiranom programu uz uvjerenje da će se stvoriti mogućnosti da se sve to i realizuje.

„Centar za kulturu je servis umjetnika, vjerujem da će ovo i u budućnosti biti ovo njihov dom i svih onih koji žele da daju doprinos razvoju kulturnog života našeg grada“, rekao je Dizdarević.

Usvojen je program rada i finansijski plan  JU Centar za sport i rekreaciju, na čijem je čelu Marko Maslovarić.

On je kazao da je program ove ustanove koncipran u ambijetu epidemiološke situacije i pandemije koja je uticala na realizaciju sportskih i rekreativnih aktivnosti.

„Omasovljenje sporta među mladima ostaje prioritet, a planira se i edukacija djece o zdravim stilovima života. Programom je predviđeno organizovanje još jednog sajma sporta, kao i ulaganje u školski sport, kroz stvaranje boljih uslova i formiranje sportskih društava“, naveo je Maslovarić.

Najavio je, između ostalog, i održavanje takmičenja u raznim sportskim disciplinama.

„Biće organizovan seminar za trenere, a radiće se i na unapređenju sportske infrastrukture“, dodao je on.

Vidran Kljajević iz SNP-a osvrnuo se na finansiranje sportskih klubova u Bijelom Polju i rekao da se ono treba vršiti na osnovu kriterijuma, kao što je broj sportista u jednom klubu, kategorija u kojoj se takmiče, kao i ostvareni rezultati i uspjesi.

„Za sport se izdavaja 580 000 eura, a plan je dobro urađen, tako da će ga naš Klub odbornika podržati“, kazao je Kljajević.

Da je plan kvalitetno kreiran i koncipiran i da ima razvojnu ulogu istakao je i odbornik Damjan Knežević.

Na sjednici je predstavljen i usvojen program rada i finansijki plan Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa”, koji je predstavio direktor Ensad Omerović.

„Ulažemo maksimalne napore da obezbijedimo našim korisnicima najbolje uslove i na tome ćemo raditi i u narednoj godini“, poručio je Omerović.

Program rada i finansijski plan JU „Ratkovićeve večeri poezije“ takoođe je usvojen, a prezentovao ga je direktor Kemal Musić, koji je istakao da je urađen u skladu sa budžetom.

„Već smo počeli i sa pripremama narednih Ratkovićevih večeri poezije i White Field Jazz festivala“, dodao je Musić.

Ovaj program pohvalio je i Miomir Mijo Vojinović, koji je kazao da Klub odbornika SNP-a podržava sve ovo što JU Ratkovićeve večeri poezije čine na razvoju polja kulture.

Takođe, usvojen je i Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Statut JU „Ratkovićeve večeri poezije“.

Odbornici su podržali i program rada sa finansijskim planom JU Muzej Bijelo Polje.

„Aktivno radimo na promociji i zaštiti naše kulturne baštine, kao i muzejskih zbirki“, kazao je direktor te ustanove, Željko Raičević, napominjući da su organizatori brojnih značajnih manifestacija.

Podjsetio je i da je u toku rekonstrukcija najznačajnijeg objekta u Bijelom Polju u kulturno-istorijskom smilu – Muzeja Bijelo Polje.

O planovima i programu rada DOO „Komunalno Lim“ na sjednici SO Bijelo Polje govorio je direktor Radenko Vujošević. On je istakao da je program za narednu godinu, koji je i usvojen danas, prilično sadržajan, te upoznao odbornike sa aktivnostima i poslovima na kojima će biti angažovani zaposleni u ovom preduzeću.

Vujošević je prezentovao i Izvještaj o osposobljenosti DOO Komunalno Lim za zimsku sezonu.

„Imamo dovoljno mehanizacije, iako je ona prilično stara i dotrajala“, dodao je on.

Usvajanjem ovih tačaka završeno je zasijedanje, a o treminu nastavka 18. sjednice, javnost će biti informisana.

Preostalo je da se odbornici izjasne o Programu rada i finansijskom planu DOO Vodovod “Bistrica”, kao i Programu rada i finansijskom planu DOO “Parking – servis” Bijelo Polje za 2021. godinu, zajedno sa zaključcima o davanju saglasnosti na program rada.

Odbornici u lokalnom parlamentu razmatraće i niz izvještaja, među kojima su izvještaj o sprovođenju Strateškog plana razvoja Opštine Bijelo Polje 2017-2021.godine za 2019.godinu; o izvršenju Plana kapitalnih investicija opštine Bijelo Polje 2019-2021 godine za 2019.godinu; Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o prenosu prava raspolaganja na građevinskom zemljištu (kat.parcela 679/1 površine 35 m2 i kat.parcela 679/1 površine 37 m2); Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o prenosu prava raspolaganja na građevinskom zemljištu ( kat.parcela 971/5 površine 68 m2); kao i Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o prenosu prava raspolaganja na građevinskom zemljištu ( kat.parcele 2096/12 površine 44 m2 i kat parcela 2096/13 površine 1 m2); Izbor, imenovanja.

Ostalo je i da se izjasne o Predlogu Odluke o izmjenama Odluke o imenovanju predsjednika i članova Savjeta za saradnju lokalne samouprave i NVO;Predlogu Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora JU Centar za podršku djeci i porodici i Predlogu Odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjednika i članova Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju i evropske integracije.

Autorka teksta: Sanja Dulović

Foto:Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE