Uručene nagrade polaznicima kursa iz oblasti kreativnog pisanja, novinarstva, i fotografije

Nagrade učesnicima konkursa iz oblasti kreativnog pisanja, novinarstva, fotografije i  web developmenta uručene su u prostorijama budućeg Centra za profesionalnu edukaciju , u okviru projekta “Podrška talent-Porška budućnosti”.

Projekat koji realizuje nevladina organizacija Multimedijal Montenegro (MMNE) ima za cilj rad sa mladim talentima, i podršci u daljem razvoju, unapređenju svoja znanja i  vještina.

Za sva 4 konkursa za prvoplasirane smo obezbjedili  pametne telefone, drugo mjesto pametne satove a za treće mjesto  bluetooth zvučnike. Posebno smo zadovoljni i ponosni što smo za potrebe i realizaciju ovog projekta obezbijedili relevantne i profesionalne predavače. Na sjeveru Crne Gore postoji veliki broj mladih talenata, a vrata naše NVO, skormna infrastruktura,  svi zaposleni, saradnici i prijatelji organizacije su mladim talentima na raspolaganju da kroz vaninstitucionalnu, praktičnu obuku steknu nova znanja, ostvare svoje ideje, unaprijede svoje talente ali i upoznnaju se sa radom naše  NVO koja zapravo okuplja mlade“, kazao je predsjednik NVO ,,Multimedijal Montenegro“, Željko Đukić.

 

NAJBOLJE OCIJENJENI RADOVI:

 

Literarni rad  - Lijep nam je sjever Crne Gore

1. Helena Knežević,

2. Mina Bošković,

3. Vasil Musić

 

Novinarski tekst – Neotkrivene ljepote sjevera

1. Jovana Bugarin,

2. Iva Janković,

3. Ksenija Gutić

 

Fotografija i likovni rad - Neotkrivene ljepote sjevera

1. Almedin Mešić,

2. Jovana Knežević,

3. Andrej Medojević

 

Predlog Izgleda i sadržine web sajta mladitalenti.me

1. Isidora Čukić

,,Osvojila sam prvu nagradu za novinarski tekst “Neistražene ljepote sjevera Crne Gore” , pisala sam o Crnom jezeru i njegovim ljepotama. Utisci sa ovog konkursa su veoma prijatni i zadovoljna sam što sam osvojila prvo mjesto. Iskreno se nisam nadala tome. Mene mentorka obavještava za svaki konkurs koji izađe i redovno šaljem radove“, kazala je Jovana Bugarin, učenica devetog razreda  OŠ Risto Ratković.

Helena Knežević, učenica osnovne škole ,,Nedakusi“, osvojila je prvo mjesto na konkursu za literarni rad na temu “Lijep nam je sjever Crne Gore” .

,,Prijavila sam se na konkurs, nisam znala da ću osvojiti nagradu i presrećna sam zbog toga“, kazala je Helena.

Predavač u oblasti web developmenta, Adis Softić, saopštio je da u današnje vrijeme, gdje veći dio svjetske populacije koristi internet, veoma važno poznavati internet tehnologije.

,,U našim predavanjima polaznici će naučiti da naprave neki svoj web sajt, ili stečeno znanje iskoristiti da kroz freelance rad rade za druge. Prednost ovog posla jeste da ne treba veliko ulaganje već je potreban internet, računar ili lap top a preduslov za sve to je znanje“, kazao je Softić.

 

 

Saopštenje i foto:  NVO ,,Multimedijal Montenegro“

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.