Bjelopoljac Arijan Kos najbolji polaznik 12. generacije Policijske akademije

Policijskoj akademiji danas su uručene diplome svršenim akademcima od kojih je najbolji polaznik bio Bjelopoljac Arijan Kos.

Kos je istakao da je mnogo prednosti koje Policijska akademija pruža svakom polazniku, a to je razvijanje psihičkih, fizičkih i intelektualnih sposobnosti.

“Tokom dvogodišnje obuke u ovoj instituciji, svaki akademac je spreman da odgovori problemima savremenog društva, i da brani Ustav i zakone Crne Gore. Za mene je biti akademac velika čast i ponos jer, prije svega, moramo se voditi poštenjem, čašću, dostojanstvom i integritetom, jer to uniforma koju nosimo zahtjeva od nas”, zaključio je Kos.

Ovo je prva generacija koja je završila Policijsku akademiju u uslovima pandemije i sigurni smo da će naši akademci pokazati da su tokom školovanja stekli sva potrebna znanja i vještine koje će primijeniti u obavljanju ovog veoma složenog i zahtjevnog posla, istakao je direktor Policijske akademije Boban Šaranović.

On je prilikom svečane dodjele diploma za 12. generaciju polaznika, koja je održana je danas u Danilovgradu, naveo da je, uprkos poteškoćama i ekstremnim uslovima sa kojima se Akademija suočila, tokom epidemije, uspješno ispraćenja još jedna generacija.

“Riječ je o veoma kvalitetnim polaznicima, koji su za dvije godine školovanja uložili veliki trud. Smatram da smo pripremili jedan kvalitetan kadar za Upravu policije. Ovo je prva generacija koja je završila Akademiju u uslovima pandemije. Najbolji akademac 12. generacije polaznika Arijan Kos naveo je da su tokom dvogodišnjeg školovanja akademci prošli kroz niz obuka gdje su koristili savremenu opremu i savremene metode koja im je značajno pomogla da koriguju greške i usavrše stečeno znanje”, kazao je Šaranović.

Izvor i foto: bijelopolje.co.me