Crvenom krstu Bijelo Polje zahvalnica za podršku davalaštvu krvi

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje dobila je zahvalnicu od Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, za podršku davalaštvu dragocjene tečnosti.

"Ovo je priznanje svih onih koji su dali krv, heroja ovog vremena, jer danas dati krv znači spasiti nečiji život. Priznanje je zajednička zasluga svih nas, davalaca, Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Bijelo Polje, kao i Kabineta za transfuziju krvi u našem gradu, jer smo zajedničkim djelovanjem tokom čitave godine obezbjeđivali tečnost koja život znači”, kazao je za Radio Bijelo Polje predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, dr Besim Kadić.

Kako je naglasio, planirano je da u narednoj godini okupe dobrovoljne davaoce krvi, da motivišu ostale i rade na vaspitno-motivacionim aktivnostima.

,,Saradnja sa transfuzijom krvi je izuzetno dobra, jer mi po njihovom potraživanju organizujemo akcije davalaštva dragocjene tečnosti. Zahvalnost dugujemo i volonterima koji nam pružaju nesebičnu podršku. Radićemo in a tome da motivišemo mlade, kako bi se još više odazvali ovakvim i sličnim aktivnostima”, dodao je dr Besim Kadić.

U ime Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore nagradu je uručila dr Dušanka Miladinović.

U dostavljenom saopštenju se navodi da je dr Miladinović saradnju sa opštinskim Crvenim krstom ocijenila kao veoma dobru i značajnu.

,,Nadam se da ćemo i u narednom periodu zajedničkim aktivnostima unapređivati davalaštvo krvi u našem gradu, te da će biti još dosta uspješnih akcija, koje će za rezultat imati dovoljne količine krvi za sve one kojima je ona potrebna. Ovo je ujedno i prilika da se zahvalim svim dobrovoljnim davaocima krvi na doniranoj krvi, i da im poželim dobro zdravlje i još dosta datih jedinica krvi”, istakla je dr Miladinović u dostavljenom saopštenju.

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: PR tim Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.