Počeo projekat ,,Sa obrazovanjem sigurno kroz život”

Nevladina organizacija ,,Novi poredak”  započela je realizaciju projekta ,,Sa obrazovanjem sigurno kroz život” , usmjerenog na unapređenje znanja, vještina i kompetencija mladih za zapošljivost, mobilnost na tržištu rada i konkurentnost.

Koordinator projekta, profesor Radivoje Bogavac, kazao je da njegova realizacija obuhvata edukaciju srednjoškolske omladine sve u cilju sticanja znanja iz oblasti informatičke pismenosti i vještinama IKT, koje su, kako je naveo, preduslov za inovativno tržište rada, učenje poslovnog engleskog jezika i njegove upotrebe u različitim stručnim oblastima.

Krzo projekat će biti organizovane i informativno-edukativne radionice.

,,Četiri informativno-edukativne radionice već su održane, a vodili su ih profesorica engleskog jezika Aleksandra Rakonjac i profesor IKT Nermin Hasanović. Učenici su slušali o inovativnim stručnim oblastima iz njihovih domena”, navode u saopštenju.

Profesorica engleskog jezika Aleksandra Rakonjac je kazala da su radionice idealne za učenike srednjih škola i student, kao priprema za buduću poslovnu karijeru.

,,Kurs sadrži raznovrsne teme, tako da polaznici sa veoma malo radnog iskustva dobijaju širu sliku poslovnog svijeta i mogu usvojiti ključne komunikacione vještine koje će im trebati u budućem radu i karijeri. Ovaj kurs će omogućiti polaznicima da komuniciraju na engleskom u stvarnim situacijama na poslu i odgovore svim poslovnim izazovima”, dodaje se u saopštenju.

Profesor Nermin Hasanović je kazao da će aktivnosti projekta unaprijediti pružanje podrške u razvoju vještina učenika, koje su vezane za prepoznavanje i rješavanje problema iz oblasti IKT, ali  i razvoja i vještina potrebnih za uspješnu participaciju u informatičke zone savremenog tržišta rada.

Projekat ,,Sa obrazovanjem sigurno kroz život” podržan je od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore, a njegove aktivnosti su regionalnog karaktera.

 

Saopštenje i foto: NVO ,,Novi poredak”

Tekst uredila i objavila: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE