Stanić: Imamo sjajnu generaciju mladih boksera (audio)

Drugo kolo Bokserske lige Crne Gore, na kojem će nastupiti i bjelopoljski bokseri, održaće se 3. aprila u tehničkoj organizaciji Bokserskog kluba “Podgorica”.

Domaće takmičenje i predstojećeg vikenda okupiće takmičare iz više crnogorskih klubova, a BK “Bijelo Polje” predstavljaće oni najbolji.

U telefonskom razgovoru, sportski direktor Mikaš Stanić poručio je da su bjelopoljski bokseri spremni za nove mečeve, a u klubu su uvjereni da će ponoviti uspjeh iz prvog kola.

“Ostalo je još nekoliko dana do drugog kola, mi u klubu zaista vrijedno radimo, treniramo svakodnevno. Nadamo se da će u subotu nastupiti minimum pet naših boksera, a s obzirom da su i u prvom kolu svi trijumfovali i sada imamo velika očekivanja”, kazao je Stanić u emisiji “Sportski magazin”.

Istakao je i da imaju sjajnu generaciju mladih boksera, čak dvojicu reprezentativaca – Luku Gačevića i Đorđa Smolovića, a i najbolji crnogorski pionir u prošloj godini, Strahinja Mrdak, iz redova je BK “Bijelo Polje”.

“Strahinja Mrdak, Boris Šarčević, Mirko Šarčevič, Luka Gačević i Đorđe Smolović su budućnost bjelopoljskog boksa, mnogo očekujemo od njih, ali i od Filipa Božovića i Miloja Radovića, na koje zaista ozbiljno računamo”, podvukao je Stanić.

Iako ovoga puta na spisku reprezentacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo za mlade, koje se održava u aprilu u Poljskoj, nema Bjelopoljaca, sportski direktor BK “Bijelo Polje”, Mikaš Stanić, očekuje da će oni imati priliku da se dokažu na prvenstvu Evrope za mlade, koje je najavljeno za oktobar.

“Iskren da bude, malo nas je iznenadila takava odluka crnogorskog selektora, jer vjerujem da je bar Luka Gačević zaslužio da bude na tom spisku, ali nećemo dozvoliti da nas to poremeti. Luka je mlad, nastavljamo da radimo, pred njim su tek veliki mečevi i ja se nadam uspješna karijera”, naveo je Stanić.

Naglasio je i da Bijelo Polje ima potencijala za razvoj boksa, te da u tom pogledu očekuju i pomoć Bokserskog saveza Crne Gore.

“Bokserski klub „Bijelo Polje“ nedavno je posjetio i novi predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore, Aleksandro Klemenko, upoznali smo ga sa uslovima u kojima radimo, prezentovali mu do sada ostavrene rezultate i zaista je bio zadovoljan. Obećao je pomoć, razgovarali smo i o organizaciji lige u Bijelom Polju, ali čekamo da se stabilizuje epidemiološka situacija. Ono što je još jako važno, jeste da je obećao da ćemo dobiti i naš ring, tako da nam sve to uliva nadu da bjelopoljski, ali i crnogorski boks čekaju neki ljepši dani”,  nada se Stanić.

Posebno su zahvalni, kako je istakao, Centru za sport i rekreaciju i lokalnoj samoupravi.

“Omogućili sun am kvalitetne uslove za rad, prepoznaju naše rezultate i uvijek su tu da nam pomognu, ali iskreno se nadam da će se u budućnosti izdvajati više sredstava za razvoj boksa, jer samo tako možemo imati vrhunske rezultate”, poručio je  sportski direktor BK “Bijelo Polje”, Mikaš Stanić.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE