Voda nije za piće

Voda iz gradskog vodovoda već trinaesti dan nije za piće, pa je prije upotrebe treba prokuvati, saopštili su iz Vodovoda Bistrica. Dodaju da za danas nema planiranih radova, niti najavljenih isključenja. 

Zbog radova na elektro mreži bez struje će do 9, i od 17 do 18 sati ostati Ravna Rijeka, Majstorovina, Božovića Polje, Slijepač Most, Bojišta, Rakita, Mijatovo Kolo, Gilinoge, Pali, Jabučina, Gevčina i Okladi, do 18 sati struju neće imati Slijepač Most 2, Pali, Mijatovo Kolo, Mijatovo kolo-Željeznička stanica, Jabučina, Gevčina, Tusto i Okladi, u terminu od 9 do 15 sati bez napajanja će biti Tomaševo, saopštili su iz CEDIS-a.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 50 sugrađana, a dežurne ekipe su sedam puta intervenisale na terenu.                           

Na porodilištu Opšte bolnice tokom proteklog dana rođene su dvije bebe.

Saobraćaj se obavlja po  mokrim i klizavim    kolovozima  i uz dobru vidljivost u većem dijelu zemlje..Skrećemo pažnju na moguću pojavu odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Neophodna je oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja.

Promjenljivo oblačno, mjestimično kiša, ponegdje moguć i kratkotrajan pljusak i grmljavina. Više uslova za padavine u južnim i centralnim predjelima, a u popodnevnim satima, u većem dijelu zemlje, suvo vrijeme. Vjetar mjestimično umjeren do jak, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 11 do 22 stepena.