Milica najbolja na smotrama besjedništva i recitatora: Srećna sam što su moje poruke ljubavi dotakle srca žirija i publike (video)

Gimnazijalka Milica Šarčević definitivno je „pobrala“ simpatije ovogodišnjeg žirija smotre besjedništva i recitatora i tako osvojila prva mjesta na ovim manifestacijama, održanim ove sedmice u Bijelom Polju.

Samouvjerenost, pravilan izgovor, dijcija i akcentuacija, ali i poruke ljubavi koje je Milica poslala sa scene bjelopoljskog Centra za kulturu, osvojili su žiri, kao i publiku, koja je oba njena nastupa pozdravila gromoglasnim aplauzima.

Gostujući u emisiji „Start Art“, Radija Bijelo Polje, Šarčević je kazala da se utisci još uvijek nijesu slegli, ali da je jako ponosna na uspjeh koji je ostvarila na 23. smotri besjedništva i 43. smotri recitatora.

„Utisci se još uvijek nijesu slegli i nijesam svjesna uspjeha koji sam ostvarila, jer zaista nijesam očekivale ove nagrade, posebno ne na smotri bejsedništva, jer je ovo bio  moj prvi nastup na tom takmičenju“, kazala je Milica.

Smotru besjedništva, kako je ispričala, pratila je svake godine, ali uvijek je bila u publici, kao  podrška svim prijateljima iz škole.

„Nijesam bila sigurna da sam dobra i u besjedi, međutim, na prijedlog moje profesorice Marijane Pajević, odlučila sam da se prijavim prošle godine, ali s obzirom da zbog epidemiološke situacije takmičenje nije održano, morala sam da sačekam. Već tada sam odlučila da se predstavim besjedom„Volim te“, koju sam sasvim slučajno pronašla na internetu, dopalo mi se kako je neka djevojka govorila i odlučila sam da je zapišem. To je besjeda o ljubavi, ona koja nas opominje i podsjeća da češće izgovaramo ’volim te’. Nijesam ni slutila da će mi ona upravo donijeti pobjedu, tako da je ovo veliko iznenađenje za mene, ali naravno da sam jako srećna,posebno što sam završni razred Gimanzije ’Miloje Dobrašinović’, pa neće biti prilike da se opet takmičim“, ispričala je Milica u emisiji „Start Art“.

Šarčević je, sa druge strane, redoovna učesnica smotre recitatora, a na ovogodišnjoj, 43. manifestaciji, osvojila je prvo mjesto u kategoriji srednjoškolaca.

„Mnogo volim poeziju, ali za ovogodišnju smotru odabrala sam ’Ljubavnu pjesmu’, Mirjane Bobić Mojsilović. Uživala sam na sceni govoreći stihove te pjesme i posebno mi je drago što sam na objema smotrama govorila o ljubavi, jer čini mi se da nam je posebno u ovim vremenima potrebno da govorimo i slušamo o ljubavi“, istakla je ova talentovana gimnazijalka.

Trema, kao sastavni dio javnog nastpa, bila je prisutna i kod nje, ali samo do trenutka izlaska na scenu.

 „Slušala sam ostale takmičare i plašila sam se toga da li ću uspjeti da budem dovoljno dobra kao oni. Međutim, kada sam izašla na scenu, trema je nestala i uživala sam tokom oba nastupa. Naravno, poseban osjećaj zadovoljstva predstavlja aplauz, jer je on potvrda da sam doprla do publike, ne ja, već poruka koju sam poslala. Uživala sam kasnije i slušajući sve pohvale koje sam dobila, tako da je ovo jedan sjajan način da završim ova takmičenja, s obzirom da će od naredne godine biti na studijama“, navela je Milica.

Veliku zahvalnost, kako je istakla, duguje mentorki, profesorici književnosti Marijani Pajević.

„Ona je zaista bila moj vjetar u leđa, ogromna moralna podrška. Da nije bilo nje, nijesam sigurna da bih pobijedila na objema smotrama, iako ona ni meni, ali ni mojim drugaricama koje su se takmičale, nije stvarla taj rezultatski pritisak, već je isticala da će to biti novo iskustvo i nadogradnja naših dosadašnjih znanja“, podvukla je Šarčević.

Milica je sada na kraju još jedne važne životne staze, završava četvrti rezred Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, a još uvijek nije sigurna kojim će putem krenuti dalje.

„Jako mi je žao što završavam srednju školu, koju ću definitivno pamtiti po mom odjeljenju IV-5, druženju, prijteljstvima koje sam stekla i za koja vjerujem da će trajati. Sada je na svima nama jako teška i važna odluka, ja se još uvijek premišljam, da li ću odabrati književnost ili žurnalistiku, ali kako vrijeme odmiče, ipak mislim da će i novinarstvo biti moja buduća profesija“, poručila je talentovana Bjelopoljka, Milica Šarčević.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE