Realizovan projekat "Radom do ravnopravnosti“

Četiri LSI osposobljeno je za rad u okviru projekta ,,Radom do ravnopravnosti“  koji su sproveli D.O.O. ,,Durmitor MNE” I PU OOO ,,Durmitor” i ZZZCG.

 Kako je kazala koordinatorka projekta Branka Prebiračević, ciljevi projekta su u potpunosti ispunjeni te da su kroz obrazovanje i osposobljavanje za pojedina zamimanja šanse za zapošljavanje LSI znatno uvećane.

Kroz projekta „Radom do ravnopravnosti“ obučeno je osam osoba sa invaliditetom od kojih je četiri Lsi osposobljeno kroz mjeru definisanu pozivom Obrazovanje i osposobljavanje za zanimanje pomoćni/a kuvar/ica  kod organizatora obrazovanja-partnera na projektu, tri LSI osposobljeno je za rad kod poslodavca i zaposleno na radnim mjestima sobarica-vešerka i organizator-dekorater u trajanju od 3 mjeseca nakon čega će biti zaposleni, dok je 1 LSI osposobljeno za samostalan rad na mjestu administrator kod partnera na projektu”, navela je Prebiračević.

Asistent na projektu Predrag Vuković je istakao je da su se opremanjem radnih mjesta potrebnom opremom i materijalom stvorili uslovi kod nosioca i partnera na projektu da zaposle 6 osoba sa invaliditetom i sklope ugovore o radu u trajanju od 5 mjeseci.

“Nakon isteka projekta 2 lica su nastavila radni angažman na period od 9 mjeseci. Kroz lične kontakte i primjer uz intenzivnu medijsku kampanju ohrabrili bi i ostale poslodavce da zapošljavaju i radno angažuju osobe sa invaliditetom”, naglasio je Vuković.

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto: DOO Durmitor MNE

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE