Pozorišni komad Studentskog teatra iz Podgorice “Mogu li Vam pomoći..?”

Pozorišni komad Studentskog teatra iz Podgorice “Mogu li Vam pomoći..?”, po tekstu i režiji Dragana Koprivice izveden je večeras u Centru za kulturu.

U svom komadu Koprivica propituje takozvane bočne dramske teme kroz scensku priču o pozorišnoj predstavi u teatru. Koprivica ističe da je predstava istovremeno i eksperiment sa spojem mladosti i iskustva u čijem su centru zbivanja dvije hostese sa bizarnim stavovima prema pozorišnoj publici i vlastitom pozivu.

„Ovoga puta se radi o predstavi u predstavi,postoji gledalište na sceni, ali i pravo u publici. Jedna od potki čitave ove moje dramske priče bila je u tome što sam svojevremeno bio u CNP-u i jedno veče hostese su baš preljubazno pitale“mogu li vam pomoći“ „ da vam pokažemo red“ i ja sam u tom trenutku pomislio –šta bi se desilo da te hostese iskoče iz kolosjeka i počnu da se agresivno ponašaju. Tako je nastala ta drama“ kazao je Koprivica.

Devetogodišnji Filip Bojović najmalađi je učesnik Festivala dramskih amatera a ujedno i najmlađi član podgoričkog pozorišta.

„Veoma sam srećan što nastupam zajedno sa svojim kolegama ovdje na pedesetom Festivalu dramskih amatera. U ovom sam ansamblu oko godinu dana i već sam zavolio glumu tako da sa radošću odlazim na probe ali i nastupe“ ispričao je Filip.

 

 Autorka i foto: Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE