Smolović: Bijelo Polje sve interesantnije za domaće i strane investitore

Bijelo Polje, kao regionalni centar Sjevera, svojom geografskom pozicijom i turističkim potencijalima postaje sve interesantnije za domaće i strane investiture, kazao je danas predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović.

Govoreći na Biznis forumu, on je istakao da će  realizacijom dva kapitalna projekta koji su trenutno u završnim fazama izgrađnje: Đalovića pećina i Ski centar Cmiljača, naš grad postati značaj turistički centar, ne u Crnoj Gori, već u regiji.

“Realizacijom ova dva projekta za Bijelo Polje stvaramo velike šanse za razvoj zimskog i ljetnjeg turizma, poljoprivredne proizvodnje, povećanje broja zaposlenih i uopšte poboljšanje životnog standarda lokalnog stanovništva”, saopštio je predsjednik Opštine.

Bijelo Polje, kako je rekao, ima još jedan važan prirodni resurs, a to je izvor termo mineralnih voda.

“Prilikom posljednjih istraživanja  stiglo se do dubine od 540 metara i pronađena je mineralna voda čija je temperatura 27 stepeni, nakon čega su radovi zaustavljeni zbog nailaska na veliku stijenu. Mi smo u pripremi potrebnih elaborate za nastavak istraživanja, a ukoliko se potvrdi da postoje termalne vode temperature veće od 45 stepeni, područje Nedakusa bilo bi opredijeljeno za banjsko-klimatsko lječilište”, kazao je on.

Napomenuo je i da su  otvarnjem šest biznis zona dodatno liberalizovali uslove za otvaranje novih ili proširenje postojećih biznisa uz sve pogodnosti koje pružaju lokacije i područja integrijasana u Biznis zone.

Govoreći o razvoju Sjevernog regiona i 11 opština iz ovog dijela naše države, predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, kazao je da je najvažnije pitanje  izgradnja autoputa Bar – Boljare, projekta koji treba da poveže Sjever i Jug države, ali i da omogući lakši protok roba i putnika.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić