Privrednik iz Turske u Crnu Goru ulaže 50 miliona eura

Biznismeni iz dijaspore spremni su da ulažu u Crnu Goru, poručio je danas privrednik iz dijaspore, inače Bjelopoljac i vlasnik velikog broja kompanija širom svijeta, Hajriz Hačko Brčvak.

“Ima dosta investitora koji su spremni da ulažu u Crnu Goru, ali je neophodno stvoriti bolji ambijent i bez straha prihvatiti ljude iz dijaspore, jer oni žele da ovu zemlju učine boljim mjestom za život. Ne smije sve ovo o čemu smo danas razgovarali ostati samo na riječima, moramo da se pokrenemo i da zajednički da gradimo srećnu i prosperitetnu Crnu Goru”, poručio je Brčvak.

U Crnu Goru želi da ulaže i privrednik iz Turske, Muhamed Ciftici, koji će, kako je rekao, investirati čak 50 miliona eura u našu zemlju.

“U Turskoj imam kompanije koje se bave energijom, građevinom, turizmom, visokom tehnologijom, ali i medicinom, želim da investiram i ovdje, ima dosta prostora za to, posebno u turizmu i nadam se da ćemo uspješno sarađivati”, kazao je Ciftici.

Crna Gora je zemlja šansi i budućnosti, buduća članica EU i spreman sam da pomognem njen razvoj, poručio je danas njemački investitor, Aleksandros Doronis.

"Crna Gora ima mogućnost da raste, za nekoliko godina će postati članica Evropske unije i ja želim da joj pomognem na tom putu, kako bi nastavila da se razvija i kako bi ljudi živjeli bolje", kazao je Doronis, koji ima tri kompanije u Njemačkoj,  sprovodi projekte i u Rusiji.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić