Projekcijom animiranog filma "Bigfoot family" večeras počinje sa radom 3D bioskop

Bioskop Centra za kulturu počinje večeras projekcijom animiranog filma "Bigfoot family" sa početkom u 19 časova, najavio je u svom saopštenju direktor  JU Centar za kulturu "Vojislav Bulatović - Strunjo", Milko Kovačević.

“Prvu projekciju sa novom bioskopskom opremom poklonićemo našim mališanima iz tri gradske škole, dakle, JU OŠ „Risto Ratković“, JU OŠ „Marko Miljanov“ i JU OŠ „Dušan Korać“. Nakon projekcije navedenog animiranog filma, planiramo projekcije i za učenike ostalih osnovnih škola sa teritorije opštine Bijelo Polje, istakao je Kovačević.

On je podsjetio da će savremeni 3D projektor i najnovija filmska oprema omogućiti prikazivanje najboljih svjetskih filmskih ostvarenja kao i svjetske premijere u realnom vremenu kada se budu izvodile na projekcionim platnima širom svijeta te da  će gledaoci uživati i u zvučnim efektima zahvaljujući savremenom surround sistemu ozvučenja.

“U narednom periodu, publici ćemo ponuditi različite filmske žanrove, vodeći računa o kvalitetu prikazanog materijala, ali i uključenja u svjetske filmske trendove. Takođe, JU Centar za kulturu planira sadržaj za najmlađu publiku u vidu projekcije edukativnih i animiranih filmova, pa ćemo u tom pravcu obezbijediti adekvatnu komunikaciju sa svim školama na teritoriji naše opštine” navodi se u saopštenju Kovačevića.

Kovačević takođe ističe da će se projekcije filmova održavati u skladu sa važećim mjerama za suzbijanje virusa Covid-19 uz prisustvo100 posjetilaca

“ Ulaz u bioskop moguć je samo licima koja posjeduju potvrdu o preležanom virusu Covid-19, potvrdu o vakcinaciji, Covid pasoš, negativan antigen ili PCR test ne stariji od 72 sata. Takođe, našim posjetiocima se preporučuje nošenje maske i držanje distance, kao i raniji dolazak zbog provjere navedenih potvrda” zaključuje u svom saopštenju Kovačević.

 

Izvor i foto: JU Centar za kulturu" Vojislav bulatović-Strunjo"